Avokado potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Avokado potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Avokado potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su pokazala da avokado može pomoći u prevenciji niza bolesti, poremećaja i stanja. Znanstvenici su ustanovili da avokado može smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, bolesti kardiovaskularnog sustava, srčanog i moždanog udara.

Iako sadrži velik udio masti, avokado vam može pomoći u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine. Avokado je jako dobar izvor proteina i vlakana. Zapravo, u odnosu na drugo voće, avokado je jedan od najboljih izvora proteina. Vlakna i proteini su ključni za pravilan rad probavnog sustava, regulaciju apetita i brzo stvaranje osjećaja sitosti, a vlakna sudjeluju u prevenciji kroničnih bolesti, kao što su hipertenzija i dijabetes tipa 2.

Za ravan trbuh je ključno povećati unos proteina i vlakana. Avokado sadrži i mononezasićene masti koje potiču rad metabolizma i sagorijevanje masti. Povećanjem unosa avokada ćete smanjiti rizik od prejedanja i brže ćete stvoriti osjećaj sitosti.

Avokado će smanjiti žudnju za slatkišima i grickalicama, šećerima i zasićenim mastima. Odličan je izvor vitamina i minerala koji su neophodni za pravilno funkcioniranje cjelokupnog organizma. Postotak masnog tkiva se kod većine ljudi počinje brzo smanjivati nakon početka redovite konzumacije avokada.

Avokado će potaknuti apsorpciju nutritivnih spojeva, poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma, pomoći u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine i istovremeno smanjiti postotak masnog tkiva u tijelu.

Saznajte što se događa s vašim tijelom kada svaki dan jedete avokado!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti