Kardamom uništava rak, regulira šećer i smanjuje tlak!

Kardamom uništava rak, regulira šećer i smanjuje tlak!

Kardamom uništava rak, regulira šećer i smanjuje tlak!
  • Objavljeno: Srijeda, 01.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kardamom je jedan od najpopularnijih začina diljem svijeta. Odličan je izvor fitonutrijenata, mangana i minerala u tragovima. Samo 1 žlica kardamoma sadrži čak 80% od preporučene dnevne vrijednosti mangana. Istraživanja su pokazala da kardamom ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Uništava stanice raka

Istraživanja su pokazala da kardamom smanjuje rizik od nastanka stanica raka i potiče stanice raka na samouništenje. Jedno istraživanje je pokazalo da kardamom sprječava širenje stanica raka debelog crijeva, a naročito učinkovitim se pokazao u prevenciji raka dojke, jajnika i prostate.

Saznajte koje biljke su najbolji borci protiv raka!

Smanjuje krvni tlak

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe koje svakodnevno konzumiraju kardamom imaju manji rizik od nastanka visokog krvnog tlaka. Također, povećanjem unosa kardamoma možete smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova za regulaciju krvnog tlaka, ali uz prethodno savjetovanje s liječnikom.

Regulira razinu šećera u krvi

Kardamom je jako dobar za dijabetičare jer sudjeluje u regulaciji razine šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da kardamom može smanjiti rizik od naglih promjena razine šećera u krvi, što je naročito učinkovito za osobe koje boluju od dijabetesa.

Osvježava dah i štiti zdravlje usne šupljine

Kardamom ima antibakterijsko djelovanje, što znači da smanjuje razinu bakterija u ustima. Osim toga, kardamom može smanjiti rizik od nastanka karijesa i propadanja zubi.

Kardamom je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Možete ga dodati u čaj, kruh, kolač ili pitu. Jako se dobro slaže i s drugim začinima, kao što su kurkuma, kumin, korijander, češnjak ili đumbir.

Saznajte kako čaj od kardamoma može poboljšati vaše zdravlje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti