Bademi su najbolja grickalica?

Bademi su najbolja grickalica?

Bademi su najbolja grickalica?
  • Objavljeno: Utorak, 29.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da grickanje badema smanjuje žudnju za hranom, pomaže u regulaciji apetita i ne uzrokuje nakupljanje suvišnih kilograma.

U istraživanju je sudjelovalo 137 osoba koje su imale povećan rizik od nastanka dijabetesa tipa 2. Oni su trebali svakodnevno pojesti oko 50 grama badema, a nisu promijenili ostale životne navike, kao što su tip prehrane i tjelovježba.

Rezultati su pokazali da sudionici, bez obzira na to što su dnevno unosili oko 250 kalorija više iz badema, nisu nakupili suvišne kilograme i čak su smanjili ukupan unos kalorija.

"Ovo istraživanje potvrđuje da su bademi odličan izbor za grickanje, naročito za osobe koje su zabrinute oko svoje tjelesne težine", izjavio je dr. Richard Mattes.

Sudionici su istaknuli da rjeđe osjećaju glad i žudnju za nezdravim grickalicama od kada svakodnevno konzumiraju bademe, prenosi DailyMail.

Bademi su odličan izvor nezasićenih masnih kiselina, proteina i vlakana, što ih čini savršenima za kontrolu apetita.

Prethodna istraživanja su pokazala da bademi smanjuju rizik od nastanka bolesti srca i krvožilnog sustava, bolesti očiju i dijabetesa tipa 2.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti