Ponedjeljak je najbolji dan za prestanak pušenja?

Ponedjeljak je najbolji dan za prestanak pušenja?

Ponedjeljak je najbolji dan za prestanak pušenja?
  • Objavljeno: Srijeda, 30.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pušači će najvjerojatnije razmišljati o tome da prestanu pušiti ponedjeljkom, otkrivaju nam rezultati novog istraživanja.

Za istraživanje su znanstvenici provodili online ankete o prestanku pušenja na području Engleske, Francuske, Kine, Portugala, Rusije i Španjolske. Istraživanje je trajalo 4 godine.

Rezultati su pokazali da je ponedjeljak najuobičajeniji dan za prestanak pušenja, ali i da prestanak pušenja ponedjeljkom vjerojatnost uspjeha povećava u prosjeku za 25%.

Rezultati istraživanja, koji su objavljeni u časopisu JAMA Internal Medicine, otkrivaju da pušači ponedjeljak smatraju novim početkom, barem kada je prestanak pušenja u pitanju.

Ponedjeljkom je vjerojatnost uspjeha bila za 11% veća u odnosu na srijedu, 67% veća u odnosu na petak i čak 145% veća u odnosu na subotu.

Pušači smatraju da je prestanak pušenja kaotičan i nepredvidiv, a ovo istraživanje pokazuje da prestanak pušenja možete u velikoj mjeri isplanirati i predvidjeti.

Znanstvenici ističu da su potrebna daljnja istraživanja koja bi otkrila zašto je ponedjeljak najbolji dan za prestanak pušenja i ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti