Bilje i začini za bolju kontrolu nad dijabetesom

Bilje i začini za bolju kontrolu nad dijabetesom

Bilje i začini za bolju kontrolu nad dijabetesom
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Već godinama se biljke koriste u svrhu poboljšanja zdravlja cjelokupnog organima. Kada je u pitanju dijabetes, postoji nekoliko vrsta biljaka i začina koji vam mogu pomoći u regulaciji razine šećera u krvi. Te biljke dijabetičarima mogu olakšati kontrolu nad dijabetesom i smanjiti potrebu za uzimanjem terapije.

Cimet

Ima odlična antioksidacijska i antibakterijska svojstva. Najbolji izbor je cejlonski cimet jer on može pomoći u regulaciji razine šećera. Nekoliko istraživanja je pokazalo da cimet može regulirati osjetljivost tijela na inzulin i smanjiti razinu kolesterola.

Kadulja

Već se godinama koristi za poboljšanje pamćenja i raspoloženja. Nedavna istraživanja su pokazala da miris eteričnog ulja od kadulje može pomoći u učenju i obrađivanju novih informacija. Kadulja ima odlična antioksidacijska svojstva, a čaj od kadulje nakon jela može pomoći u prevenciji naglih promjena razine šećera u krvi.

Bosiljak

Ovo je još jedna aromatična biljka koja je jako popularna zbog svojih ljekovitih svojstava. Bosiljak je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer ga možete dodavati u juhe, variva i napitke. Jedno istraživanje je pokazalo da bosiljak može razinu šećera nakon jela smanjiti za 7.3%, čime se smanjuje potreba za uzimanjem terapije.

Češnjak

Češnjak ima odlična protuupalna svojstva. Redovitom konzumacijom češnjaka ćete smanjiti razinu citokina u tijelu koji uvelike utječu na razinu šećera u krvi. Češnjak će smanjiti i rizik od nastanka kronične upale, koja je vrlo česta posljedica dijabetesa.

Iako su sve ove biljke sigurne za zdravlje, stručnjaci ipak preporučuju da se prije početka svakodnevne konzumacije posavjetujete sa svojim liječnikom. Saznajte kako dijabetes utječe na zdravlje srca!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti