Zašto volimo sok od tikvica?

Zašto volimo sok od tikvica?

Zašto volimo sok od tikvica?
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tikvice sadrže vitamin A, C i folnu kiselinu. Također sadrže i minerale koji su važni za održavanje zdravlja cjelokupnog organizma, a to su kalcij, magnezij i fosfor. Sok od svježih tikvica je odličan za poticanje rada svake stanice u tijelu. Jednostavan je za pripremu, ukusan, hranjiv i osvježavajući. Recept za pripremu soka od tikvica pronađite ovdje.

Poremećaji mokraćnog sustava

Sok od tikvica ima blago diuretsko djelovanje i potaknut će izlučivanje viška vode iz tijela. Također ima umirujuće djelovanje, zbog čega će ublažiti osjećaj žarenja tijekom mokrenja koji je uzrokovan visokom razinom kiseline u urinu.

Regulacija razine šećera u krvi

Svakodnevnom konzumacijom soka od tikvice možete regulirati razinu šećera u krvi i spriječiti nagle promjene razine šećera u krvi koje su odgovorne za nagle promjene raspoloženja i žudnju za grickalicama.

Bolja kvaliteta sna

Sok od tikvica ima umirujuće djelovanje i pomaže u ublažavanju simptoma poremećaja spavanja. No, sok popijte barem 3 do 4 sata prije spavanja kako ne biste osjećali učestalu potrebu za mokrenjem tijekom noći.

Mršavljenje

Sok od tikvica sadrži jako malo masti i kalorija i potiče gubitak kilograma. Ako sok od tikvica pijete u jutarnjim satima na prazan želudac, on će vam pomoći da regulirate razinu apetita tijekom cijelog dana i na taj način spriječiti prekomjeran unos kalorija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti