Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto volimo sok od tikvica?

Zašto volimo sok od tikvica?

Zašto volimo sok od tikvica?
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.10.2015.
  • Broj pregleda: 1.199
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tikvice sadrže vitamin A, C i folnu kiselinu. Također sadrže i minerale koji su važni za održavanje zdravlja cjelokupnog organizma, a to su kalcij, magnezij i fosfor. Sok od svježih tikvica je odličan za poticanje rada svake stanice u tijelu. Jednostavan je za pripremu, ukusan, hranjiv i osvježavajući. Recept za pripremu soka od tikvica pronađite ovdje.

Poremećaji mokraćnog sustava

Sok od tikvica ima blago diuretsko djelovanje i potaknut će izlučivanje viška vode iz tijela. Također ima umirujuće djelovanje, zbog čega će ublažiti osjećaj žarenja tijekom mokrenja koji je uzrokovan visokom razinom kiseline u urinu.

Regulacija razine šećera u krvi

Svakodnevnom konzumacijom soka od tikvice možete regulirati razinu šećera u krvi i spriječiti nagle promjene razine šećera u krvi koje su odgovorne za nagle promjene raspoloženja i žudnju za grickalicama.

Bolja kvaliteta sna

Sok od tikvica ima umirujuće djelovanje i pomaže u ublažavanju simptoma poremećaja spavanja. No, sok popijte barem 3 do 4 sata prije spavanja kako ne biste osjećali učestalu potrebu za mokrenjem tijekom noći.

Mršavljenje

Sok od tikvica sadrži jako malo masti i kalorija i potiče gubitak kilograma. Ako sok od tikvica pijete u jutarnjim satima na prazan želudac, on će vam pomoći da regulirate razinu apetita tijekom cijelog dana i na taj način spriječiti prekomjeran unos kalorija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti