Bolesti desni kao tihi ubojica

Bolesti desni kao tihi ubojica

Bolesti desni kao tihi ubojica
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Statistička istraživanja su pokazala da više od 50% ljudi diljem svijeta pati od nekog oblika bolesti desni. Nedijagnosticirane bolesti desni povećavaju rizik od nastanka gingivitisa i parodontitisa. Bolesti desni su relativno lako izlječive ako se otkriju dovoljno rano.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da bolesti desni povećavaju rizik od nastanka niza bolesti kardiovaskularnog sustava, uključujući srčani i moždani udar. Za prevenciju bolesti desni je važno voditi adekvatnu higijenu usne šupljine, a u tome vam mogu pomoći i neke namirnice.

Sok od limuna

Limun ima odlična protuupalna svojstva i djelotvoran je u liječenju bolesti desni. Vitamin C će pospješiti zdravlje zubnog mesa i učiniti ga otpornijim na bakterije. Za što sve možete koristiti sok od limuna, saznajte ovdje.

Med

Antibakterijska i antiseptička svojstva meda ga čine odličnim za ublažavanje infekcija zubnog mesa. Med nekoliko puta dnevno utrljajte na zubno meso. Važno je da med bude organski jer će tek tada imati ljekovito djelovanje, stoga je izuzetno važno da znate prepoznati lažni med.

Kurkuma

Kurkuma ima odlična protuupalna i antioksidacijska svojstva, zbog čega je učinkovita u liječenju bolesti desni. Ona će ublažiti upalu uzrokovanu bakterijskim infekcijama. Kako možete koristiti kurkumu u ljekovite svrhe saznajte u članku Kurkuma - više od začina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti