Britanski farmaceuti na pragu velikog otkrića: Kanabis će liječiti dijabetes i Kronovu bolest?

Britanski farmaceuti na pragu velikog otkrića: Kanabis će liječiti dijabetes i Kronovu bolest?

Britanski farmaceuti na pragu velikog otkrića: Kanabis će liječiti dijabetes i Kronovu bolest?
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.06.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ista tvrtka je već proizvela lijek na bazi kanabisa koji pomaže u slučajevima multiple skleroze, a sada su otišli korak dalje.

Kanabis bi uskoro mogao postati iznimno korisna i tražena biljka. Barem ako je suditi po istraživanjima farmaceutske tvrtke GW Pharmaceuticals koja na njegovoj bazi stvara lijek koji će pomagati oboljelima od dijabetesa, epilepsije i Kronove bolesti, piše Herald Sun .

Britanskim farmaceutima to ne bi bilo prvo korištenje kanabisa, odnosno kanabionida u njoj, za ljekovite svrhe . Još prošle godine plasirali na tržište lijek koji pomaže u slučajevima multiple skleroze.

Sada pak žele spojiti različite sojeve kanabisa i od toga stvoriti univerzalan lijek koji će pomagati u slučajevima više bolesti.

- Postoji oko 60 različitih vrsti kanabionida, a mi smo ih proučili tek 12 do 15. "Može se kazati kako smo samo zagrebali površinu" rekao je voditelj istraživanja dr. David Potter.

U slučajevima dijabetesa tipa 2, gojaznosti i ostalih poremećaja u metabolizmu, kanabionidi u biljci pomagali bi na način da reguliraju prehranu, odnosno suspregnu nekontroliranu potrebu za nezdravom hranom pomoću THCV-a.

Iako se konzumiranje marihuane u većini država svijeta tretira kao nezakonito djelo, zog čega je i kanabis na lošem glasu, zahvaljujući ovoj britanskoj tvrtki stav većine mogao bi se po tom pitanju drastično promijeniti - na bolje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti