Čaj od šafrana poboljšava vid i ublažava simptome depresije!

Čaj od šafrana poboljšava vid i ublažava simptome depresije!

Čaj od šafrana poboljšava vid i ublažava simptome depresije!
  • Objavljeno: Utorak, 24.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U moru aromatičnog bilja, šafran se najviše ističe. Ovaj začin se često koristi u indijskoj kuhinji, no mnogi ljudi ne znaju da nudi brojne zdravstvene prednosti. U prošlosti je ovaj začin korišten kao prirodni lijek protiv raka i drugih zdravstvenih problema, no sada je otkriveno da šafran može poboljšati i vid.

Ljekovita svojstva šafrana, korištena su na Bliskom istoku za liječenje depresije, probleme s pamćenjem, loše cirkulacije, a novija istraživanja pokazuju da šafran može pomoći i kod liječenja raka. Šafran je bogat antioksidansima, što ga čini jednom od najmoćnijih biljaka. Za blagu do srednje jaku depresiju, preporučuju ga čak i neki liječnici.

Saznajte kako pripremiti ovaj ljekoviti čaj!

Šafran je kroz povijest korišten i kao lijek za kugu, žuticu, boginje i druge zdravstvene probleme. Upotrebljavan je protiv različitih vrsta boli, grčeva i predmenstrualnih problema. Sadrži moćne spojeve poznate kao karotenoidi koji podižu imunitet i djeluju antikancerogeno.

Šafran se često koristi kao antidepresiv za anksioznost i razdražljivost. Djeluje tako što povećava razinu serotonina u mozgu i podiže raspoloženje. U kineskoj tradicionalnoj medicini, šafran se koristi protiv modrica i za poboljšanje cirkulacije, a njegov aktivni sastojak može smanjiti razinu kolesterola i triglicerida u krvi, učinkovito sprječavajući aterosklerozu i druge kardiovaskularne bolesti.

Kao začin, šafran može ublažiti i probavne probleme, glavobolju, migrene i vrtoglavicu. Neki ga koriste protiv kožnih problema (akne, prištići, bradavice), dok ga drugi koriste kao diuretik. Iako je zdrav i siguran za konzumaciju, liječnici napominju da ipak ne bi trebalo uzeti više od 200 mg šafrana dnevno.

Mnoge kulture širom svijeta rade čaj od šafrana koji ima protuupalna i antiseptička svojstva. Ovaj čaj liječi unutarnje rane i potiče zdravlje probave, zbog čega se preporuča piti 2 do 3 šalice dnevno. Neki piju čaj od šafrana za liječenje psorijaze ili sindroma iritabilnog crijeva.

U Indiji piju čaj s mlijekom i šafranom koji pomaže protiv depresije, nesanice i brojnih drugih stanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti