Crna limunada je novo hit piće za detoksikaciju!

Crna limunada je novo hit piće za detoksikaciju!

Crna limunada je novo hit piće za detoksikaciju!
  • Objavljeno: Petak, 31.08.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Zbog različite brze i nezdrave hrane sve više ljudi odlučuje se jednom mjesečno ili jednom u nekoliko mjeseci očistiti od toksičnih tvari koje su se nakupile u tijelu, a najveća prednost detoksikacije je ta da je brza i jednostavna te možete sami očistiti svoje tijelo.

Posljednjih godina detoksikacija se najčešće provodi uz jednostavne napitke ili smoothieje. Iako neki tvrde da je za detoksikaciju dovoljan samo sok od limuna ili obična voda, stručnjaci ipak preporučuju napitke koji sadrže voće te vitamine i minerale, od kojih svatko igra važnu ulogu u procesu detoksikacije.

Detoksikacija pomaže čitavom organizmu, a posebno radu probavnog sustava, uklanjanju stresa i mršavljenju. Zato ga nutricionisti preporučuju svima, posebice onima koji imaju problema s crijevima te onima koji vode izrazito stresan život pun opterećenja i nezdravih navika.

Ako ste tijekom vrućih ljetnih mjeseci posezali za sladoledom, slatkim (hladnim) sokovima i alkoholom više nego inače, ovaj recept će vam pomoći da očistite tijelo prije jeseni. Recept je jednostavan i sadrži samo četiri sastojka, a to su: limun, aktivni ugljen, javorov sirup i sol.

Recept za crnu limunadu možete pročitati ovdje.

Svi sastojci su pomno odabrani i zajedno čine zdrav i ukusan napitak. Posebnost ove limunade je aktivni ugljen koji pruža zdravstvenih prednosti i čini ovaj napitak jednostavnim i učinkovitim sredstvom za čišćenje, odnosno detoksikaciju.

Prvo što treba napomenuti je da aktivni ugljen nije drveni ugljen. To je netoksična tvar koja se koristi u kozmetici i higijeni i kao dodatak prehrani. Aktivni ugljen je učinkovito sredstvo za uklanjanje probavnih smetnji, plinova i nadutosti, a zbog sposobnosti da na sebe veže toksine, koristi se i kao medicinsko sredstvo za liječenje predoziranja ili trovanja lijekovima.

Napravite ovaj napitak jer će aktivni ugljen, osim uklanjanja toksina, učiniti vašu kožu zdravijom i sjajnijom, vratit će vam energiju i pomoći da se osjećate bolje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti