Crohnova bolest: Kako živjeti bolje, zdravije i kvalitetnije?

Crohnova bolest: Kako živjeti bolje, zdravije i kvalitetnije?

Crohnova bolest: Kako živjeti bolje, zdravije i kvalitetnije?
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Petra Terner

Kategorija: Zanimljivosti

Kako sad dalje, kako živjeti istim tempom, a ne osjećati posljedice, što jesti, kako kuhati i kako se obraniti od stresnih situacija samo su neka od pitanja koja su Petri Terner prolazila kroz glavu kada joj je s 25 godina dijagnosticirana Crohnova bolest.

Crohnova bolest spada u kronične bolesti koja se može pojaviti u bilo kojem periodu života, a u Petrin je život došla relativno naglo i neočekivano. Nakon dijagnoze Petra je uzela 2 mjeseca slobodno na poslu kako bi posložila stvari u glavi, prihvatila situaciju u kojoj se našla i ostala maksimalno pozitivna, koliko ide. Nakon godina istraživanja, isprobavanja i upijanja savjeta drugih, naučila je što njezinom organizmu najbolje odgovara te kako živjeti normalno i zdravo bez simptoma, a u međuvremenu je i postala majka.

Život s Crohnovom bolešću

Za Crohnovu bolest Petra ističe da je to njezin suputnik, netko tko ju podsjeća i upozorava na loše stvari, susjed s kojim održava relativno dobre odnose. Svojim primjerom Petra pokazuje da se s Crohnovom bolešću može kvalitetno živjeti, unatoč tome što dijagnoza znači odricanje. Svoja iskustva, savjete o životu s Crohnovom bolešću i ukusne recepte Petra dijeli na portalu CentarZdravlja i svom blogu. U kolumnama na našem portalu Petra je pisala o zanimljivim temama kao što su:

Petrine kolumne i recepte pročitajte na poveznici.

Dosadašnje prikupljeno znanje i iskustvo Petra će podijeliti na webinaru ''Ja i gospodin CROHN (Sve tajne života s Crohnovom bolešću)''. Kroz 5 modula, svake srijede od 2. veljače Petra će, između ostalog, govoriti o temama kao što su planiranje prehrane, kako se hraniti izvan kuće i vlastite zone komfora, alternativnim načinima pripreme jela koja su u Crohnovoj prehrani zabranjena. Webinar nije namijenjen samo osobama s Crohnovom bolešću, već svima koji žele promijeniti svoje prehrambene navike.

Informacije o webinaru i načinu prijave možete saznati na: www.tolivealife.net/webinar/

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti