Donat Mg u novom izdanju!

Donat Mg u novom izdanju!

Donat Mg u novom izdanju!
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Donat Mg je dobio novi izgled i ambalažu. Time je najavljen početak nove ere za tu robnu marku i naglašena snaga te prirodne mineralne vode iznimno korisne za zdravlje. Nova je boca plod znanja i iskustva međunarodno priznate agencije CB'a specijalizirane za razvoj ambalaže te je nadahnuta španjolskim dizajnom s obzirom na to da je oblikovana u Barceloni. Redizajnirana plastična boca sada bolje naglašava mineralni sastav Donata Mg, vode najbogatije magnezijem*. Nadalje, novi vizualni identitet robne marke nadograđuje se na tradiciju i jedinstvenost vode iz Rogaške Slatine, svjetski poznatog slovenskog lječilišta. Na taj će način robna marka ostvariti snažniju prisutnost na europskim tržištima i u Rusiji. Kroz svoju komunikaciju Donat Mg osvješćuje potrošače o univerzalnoj uporabi te prirodne mineralne vode kao prirodnog laksativa te pomoći kod problema sa žgaravicom i manjkom magnezija.

Svakomu od nas treba magnezij

Možda niste znali da svakomu od nas treba magnezij, mineral koji naš organizam ne može sam proizvesti, pa ga treba svakodnevno unositi u tijelo putem hrane i pića kako bi se održalo dobro zdravlje i raspoloženje. Magnezij, naime, sudjeluje u više od 300 različitih metaboličkih procesa u tijelu važnih za život. Riječ je o neizostavnom makroelementu koji pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita te radu mišića i živčanog sustava. Magnezij također igra važnu ulogu u diobi stanica i sintezi bjelančevina te pridonosi oslobađanju energije tijekom metaboličkih procesa. Sastavni je dio krvne plazme, a osim toga potreban je za kontrakciju mišića, između ostalog i onog srčanog. Magnezij također u velikoj mjeri pridonosi očuvanju zdravlja kostiju i zuba. Dnevne potrebe odrasle osobe za magnezijem zadovoljit će svakodnevno konzumiranje 3 - 4 dl prirodne mineralne vode Donat Mg, s obzirom na to da je u litri Donata Mg sadržano više od 1000 mg tog minerala. S više od 13 g otopljenih mineralnih tvari u litri (zajedno s CO2), Donat Mg odlikuje se iznimno visokom mineralizacijom, a osim magnezija sadržava i mnoge druge elemente i spojeve korisne za zdravlje.

Donat Mg dokazuje da priroda liječi

Donat Mg obogaćuje naše tijelo mineralima i povoljno djeluje na probavu jer je izvrstan prirodni laksativ. Veći sadržaj hidrogenkarbonata ublažava tegobe koje izaziva žgaravica te regulira acidobazičnu ravnotežu u organizmu. Osim toga, sudjeluje u metaboličkim procesima u tijelu i probavi pridonoseći oslobađanju energije tijekom metabolizma, a bez njega ne bi bio moguć ni metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Stručnjaci preporučuju Donat Mg kod svih vrsta nedostatka magnezija te kada su potrebe za njim povećane (tijekom trudnoće, dojenja i razdoblja intenzivnog rasta). Donat Mg odlično pomaže u održavanju zdravlja, čak i ako vas ne muče posebne tegobe.

Prirodna mineralna voda sa stoljetnom tradicijom

Prirodna mineralna voda Donat Mg pravi je biser prirode koji nastaje na dubini od 280 do 600 metara, a prate ga velike količine slobodne ugljične kiseline. U podzemlju biva oplemenjen otapanjem stijena bogatih magnezijem, kalcijem, sulfatima, hidrogenkarbonatima i nizom elemenata potrebnih za pravilan rad našeg organizma. Zahvaljujući svojem kemijskom sastavu, fizikalnim svojstvima, balneološkim iskustvima i medicinskim spoznajama, u svjetski poznatom lječilištu Rogaška Slatina već se više od 100 godina rabi u terapeutske i preventivne svrhe.

Nekoliko zanimljivih detalja iz povijesti Donata Mg

Godine 1869. mineralna voda iz Rogaške Slatine bila je treća najprodavanija voda na svijetu, odmah iza mineralne vode iz Vichyja i Seltersa. Voda je bila poznata i pila se diljem svijeta.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća nazivu Donat dodali su Mg, tj. simbol za magnezij, te time naglasili već poznatu činjenicu da ta prirodna mineralna voda sadržava najveću količinu magnezija među svim priznatim prirodnim mineralnim vodama.

Trinaest godina i šest mjeseci nakon posljednjeg redizajna, Donat Mg dobio je novi izgled i novu plastičnu bocu nadahnutu španjolskim dizajnom, koji predstavljaju prekretnicu u povijesti Donata Mg kao zaštićenog znaka Droge Kolinske u vlasništvu Atlantic Grupe i najavljuju novu eru te robne marke.

Više informacija pronaći ćete na obnovljenoj internetskoj stranici donatmg.eu.

*Pregledani usporedni podatci obuhvaćaju sve tržišno dostupne i priznate prirodne mineralne vode iz registra EU-a.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti