Češnjak ne liječi gljivičnu infekciju?

Češnjak ne liječi gljivičnu infekciju?

Češnjak ne liječi gljivičnu infekciju?
  • Objavljeno: Petak, 20.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Suplementi češnjaka su jako popularni u liječenju gljivične infekcije, ali novo istraživanje pokazuje da nemaju nikakvoga djelovanja.

U istraživanju znanstvenika iz Australije je sudjelovalo 59 žena u dobi od 18 do 50 godina. Sve žene su pripadale rizičnoj skupini kada je u pitanju bila gljivična infekcija. Podijelili su ih u 2 grupe. Jedna grupa je svakodnevno uzimala 350 miligrama češnjaka u obliku suplementa, a druga grupa je uzimala placebo.

Pripremite juhu od rajčice i češnjaka za borbu protiv raka prostate!

Znanstvenici nisu znali koja grupa uzima češnjak, a koja ne. Nakon 14 dana su rezultati pokazali da je rizik od nastanka gljivičnih infekcija ostao potpuno jednak, bez obzira na suplemente češnjaka.

Znanstvenici su također u obzir uzeli dob, razinu edukacije, pušenje, alergije, spolnu aktivnost i ostale životne navike kako bi bili sigurni da promatraju samo djelovanje češnjaka.

"U laboratoriju češnjak pokazuje protugljivična svojstva, a ljudi sve više teže prirodnim lijekovima", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Cathy J. Watson i dodala kako "ako želite probati češnjak u liječenju gljivične infekcije, probajte jer sigurno neće naškoditi, no u ovom trenutku nemamo dokaza da uistinu liječi gljivičnu infekciju."

Fermentirani češnjak snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Obstetrics and Gynaecology, priznaju da je uzorak bio poprilično mali i da trebaju ponoviti istraživanje s većim brojem žena i možda povećati dozu češnjaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti