Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Češnjak ne liječi gljivičnu infekciju?

Češnjak ne liječi gljivičnu infekciju?

Češnjak ne liječi gljivičnu infekciju?
  • Objavljeno: Petak, 20.12.2013.
  • Broj pregleda: 1.270
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Suplementi češnjaka su jako popularni u liječenju gljivične infekcije, ali novo istraživanje pokazuje da nemaju nikakvoga djelovanja.

U istraživanju znanstvenika iz Australije je sudjelovalo 59 žena u dobi od 18 do 50 godina. Sve žene su pripadale rizičnoj skupini kada je u pitanju bila gljivična infekcija. Podijelili su ih u 2 grupe. Jedna grupa je svakodnevno uzimala 350 miligrama češnjaka u obliku suplementa, a druga grupa je uzimala placebo.

Pripremite juhu od rajčice i češnjaka za borbu protiv raka prostate!

Znanstvenici nisu znali koja grupa uzima češnjak, a koja ne. Nakon 14 dana su rezultati pokazali da je rizik od nastanka gljivičnih infekcija ostao potpuno jednak, bez obzira na suplemente češnjaka.

Znanstvenici su također u obzir uzeli dob, razinu edukacije, pušenje, alergije, spolnu aktivnost i ostale životne navike kako bi bili sigurni da promatraju samo djelovanje češnjaka.

"U laboratoriju češnjak pokazuje protugljivična svojstva, a ljudi sve više teže prirodnim lijekovima", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Cathy J. Watson i dodala kako "ako želite probati češnjak u liječenju gljivične infekcije, probajte jer sigurno neće naškoditi, no u ovom trenutku nemamo dokaza da uistinu liječi gljivičnu infekciju."

Fermentirani češnjak snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Obstetrics and Gynaecology, priznaju da je uzorak bio poprilično mali i da trebaju ponoviti istraživanje s većim brojem žena i možda povećati dozu češnjaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti