Druženjem s roditeljima produljit ćete im život

Druženjem s roditeljima produljit ćete im život

Druženjem s roditeljima produljit ćete im život
  • Objavljeno: Nedjelja, 04.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Usamljenost je opasan faktor koji smanjuje kvalitetu života starijih osoba, otkriva istraživanje. Osim što povećava rizik od mnogih zdravstvenih tegoba kao što su depresija, kognitivna oštećenja i bolest arterija, može dovesti do prijevremene smrti.

Drugo istraživanje je pokazalo da socijalne veze mogu imati ključnu ulogu u produljivanju života, slično kao što gubitak težine kod pretilih osoba. Roditelji su bili tu za vas tijekom cijelog vašeg života, a najbolji način da im se odužite jest da vi budete uz njih tijekom njihove starosti.

Vrijeme provedeno s bliskim osobama ispunjava srećom, a smijeh je snažan protuotrov bolestima koji dokazano jača imunitet, snižava krvni tlak, stimulira protok krvi i povećava mentalnu aktivnost.

Vrijeme provedeno s roditeljima ne koristi samo njima, već i vama. Nitko vas nikad neće razumjeti onako kako vas razumiju roditelji. Znanstveno je dokazano da bake i djedovi kojima su na čuvanje povjereni unuci imaju manju vjerojatnost obolijevanja od Alzheimera i demencije.

Kada ste zadnji put posjetili svoje roditelje?

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti