Fantastična ideja: Klinika u Klaićevoj ukrasila magnetnu da se djeca manje boje!

Fantastična ideja: Klinika u Klaićevoj ukrasila magnetnu da se djeca manje boje!

Fantastična ideja: Klinika u Klaićevoj ukrasila magnetnu da se djeca manje boje!
  • Objavljeno: Petak, 15.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Facebook stranica Klinika za dječje bolesti Zagreb - „Klaićeva“

Kategorija: Zanimljivosti

Ovaj veliki žuti uređaj na fotografiji zapravo je ukrašeni uređaj za magnetnu rezonanciju u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj koji je nekad bio običan, sivo-bijele boje, neutralan i pomalo zastrašujuć. Zato su ga djelatnici bolnice odlučili pretvoriti u žutu podmornicu kako bi djeci, odnosno svojim pacijentima, olakšali pregled i pomogli im da ga obave bez većih problema.

Na Facebook stranici bolnice ističu kako je djeci jako teško obavljati ovaj pregled jer moraju duže vremena biti potpuno mirni. Zato je nekad samo jedan pregled znao trajati i do pola sata, pogotovo kod djece koja su mlađa od 6 godina pa su im često davali opću anesteziju da pregled bude uspješan.

Novo uređenje trebalo bi pomoći

Ipak, žuta podmornica, kitovi, hobotnice i ribe na zidovima trebali bi olakšati djeci ovo neugodno iskustvo.

Iz bolnice su naveli da je prije nekoliko dana obavljen jedan pregled koji je bio uspješan, bez korištenja opće anestezije.

„Pogledajte našu podmornicu! Do prije nekoliko dana bio je to sivo bijeli uređaj za magnetnu rezonanciju u čijem tunelu djeca tijekom snimanja nerijetko moraju provesti i više od 25 minuta i pritome se niti malo pomaknuti. Upravo zbog toga, djecu do 6 godina vrlo često moramo uvesti u opću anesteziju. Prije dva dana su naši djelatnici po prvi put uspjeli snimiti dječaka od 4 godine bez opće anestezije zahvaljujući priči i dojmu da će ploviti podmornicom među šarenim ribicama“, istaknuli su na Facebook stranici.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti