Kada odvesti dijete na prvi pregled vida?

Kada odvesti dijete na prvi pregled vida?

Kada odvesti dijete na prvi pregled vida?
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Oči su najvažnije ljudsko osjetilo jer putem vida primamo 90 % informacija iz okoline u kojoj se nalazimo. Zdravlje organa vida i očuvanje kvalitete i oštrine važno je za sve osobe, ali ponajviše za djecu u razvoju.

Pregled vida kod djece prije četvrte godine postao je obavezna mjera zdravstvene zaštite u Hrvatskoj. Do sada se prvi pregled obavezno morao obavljati prije upisa u prvi razred osnovne škole ali je neke poteškoće sa vidom bitno otkriti i ranije kako bi se uspješno liječili problemi. Smanjena oštrina vida i slabovidnost kod male djece, nošenjem naočala može smanjiti probleme sa vidom u starijoj i odrasloj dobi.

Okulistički centar u svojoj poliklinici ima i ordinaciju za djecu. Većina roditelja nije upoznata sa time da se pregled vida kod djece može obaviti i u vrlo ranoj dobi. Kod oslabljenog vida djece nedostaju reakcije na lice roditelja i lako ih je prepoznati ako dijete očima ne prati pokrete koje promatra. Ako dijete često škilji ili trlja oči te se javlja crvenilo, bitno je što prije posjetiti oftamologa kako bi se što prije postavila dijagnoza. Refraktivne pogreške mogu se ispraviti nošenjem naočala ili kontaktnih leća i što se ranije otkriju takve pogreške i poremećaji, šanse za izlječenjem su veće.

Učestalo korištenje tehnologije i ekrana koji reflektiraju jaku svjetlost može biti jedan od uzroka poteškoća sa vidom. Djeca danas sve ranije počinju koristiti mobilne uređaje i time izlažu svoje oči velikom stresu i povećanom riziku za kratkovidnost. Oči se pregledavanjem sadržaja na ekranu naprežu više nego kada dijete provodi vrijeme u igri. Boravak u prirodi i na otvorenim prostorima pomaže u razvoju vida i fokusiranju oka na daljinu što ima pozitivan učinak na samu oštrinu.

Obratite pažnju na vid svoje djece i na vrijeme ih dovedite na pregled u očnu polikliniku Okulistički centar. Višegodišnje iskustvo naših liječnika pružiti će Vam kvalitetnu uslugu u ugodnom ambijentu poliklinike! Pronađite nas na našoj web stranici ili na adresi Drage Gervaisa 22 (Špansko) i Maksimirska 94!

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti