Fokusirajte se na tijelo kako bi ga više cijenile

Fokusirajte se na tijelo kako bi ga više cijenile

Fokusirajte se na tijelo kako bi ga više cijenile
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.04.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Što su više žene u stanju fokusirati se na to kako njihovo tijelo funkcionira te kako se one osjećaju prema njemu, a ne na ono što drugi misle, počet će više cijeniti svoje tijelo.

Što više žena cijeni svoje tijelo, to je vjerojatnije da će jesti intuitivno, to jest da će reagirati na fizički osjećaj gladi i punine, a ne da ju razne emocije vode ka prejedanju ili na primjer sama prisutnost hrane.

„Žene koje se više fokusiraju na to kako njihovo tijelo funkcionira... imat će zdraviju i pozitivniju sliku svog tijela te tendenciju da jedu u skladu s potrebama njihovog tijela, za razliku od onoga što im društvo nameće," objašnjava Tracy Tylka, autorica i profesorica psihologije s Ohio State University-a, a prenosi Top News.

Druga istraživanja sugeriraju kako oko 50 posto žena cijeni svoje tijelo.

Ovaj rad je usmjeren prema istraživanju načina na koji žene postižu zadovoljstvo sa svojim tijelima te kako izbjegavaju „zamke" koje bi ih mogle ometati u njihovom pozitivnom razmišljanju.

Na kraju sve ispada, tako bar istraživači kažu, da se sve svodi na poštovanje. Ako se žene misle dobro brinuti o svom tijelu, znači kroz dobru prehranu, tjelovježbu, redovne zdravstvene preglede, one za početak moraju voljeti svoje tijelo!

Žene koje su prošle kroz istraživanje su bile podijeljene u tri grupe: mlade djevojke u dobi od 18 do 25, žene ranije srednje dobi u dobi od 26 do 39 te žene srednje dobi u dobi 40 do 65. Ukupno 801 žena je sudjelovala u ovom istraživanju.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti