Što oblik stražnjice govori o vašem zdravlju?

Što oblik stražnjice govori o vašem zdravlju?

Što oblik stražnjice govori o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Petak, 28.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da žene s većim stražnjicama imaju nižu razinu kolesterola i stabilniju razinu šećera u krvi. Što se tiče nakupljanja masnog tkiva, znanstvenici su ustanovili da je zdravije kada se ono nakuplja na području stražnjice i bedara, u odnosu na gornji dio tijela.

Oblik kvadrata

Ovo je najčešći oblik stražnjice i popraćen je istaknutim kostima zdjelice. Ako je vaša stražnjica ovakvog oblika, stručnjaci savjetuju da pripazite na prehranu i počnete raditi vježbe koje aktiviraju mišiće stražnjice i bedara, kao što su čučnjevi i iskoraci.

Oblik kruga

Ovakav oblik stražnjice je pokazatelj dobrog zdravlja. Možda imate malo suvišnog masnog tkiva na gornjem dijelu stražnjice ili na području bedara. Da biste uklonili suvišno masno tkivo stručnjaci savjetuju da počnete raditi aerobne vježbe i pripazite na prehranu.

Oblik srca

Ovakav oblik stražnjice je najčešće popraćen suvišnim masnim tkivnom na području trbuha i gornjeg dijela bedara. Osobe s urođenom srcolikom stražnjicom starenjem imaju sve više masti na području abdomena. Stručnjaci savjetuju da počnete raditi vježbe snage i aerobne vježbe kako biste smanjili rizik od nakupljanja suvišne masti.

Oblik trokuta

Ovakav oblik stražnjice označava da se mast počela premještati na druge dijelove tijela, što je najčešće posljedica starenja i manjka estrogena. Da biste spriječili daljnje širenje masnog tkiva, svakako počnite raditi vježbe snage i aerobne vježbe.

Saznajte kako oblikovati i učvrstiti stražnjicu u samo 3 pokreta!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti