Germania Sport postala vrijedni član Boranke i započela godišnju suradnju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije

Germania Sport postala vrijedni član Boranke i započela godišnju suradnju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije

Germania Sport postala vrijedni član Boranke i započela godišnju suradnju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije
  • Objavljeno: Petak, 23.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Germania Sport

Kategorija: Zanimljivosti

Germania Sport se povodom Dana planeta Zemlje pridružila najvećoj volonterskoj kampanji pošumljavanja požarišta u Europi, doniravši 50 000 kuna koje će se iskoristiti za sadnju više od 5 000 stabala.

Germania Sport je kao jedan od glavnih ciljeva svog društvenog odgovornog poslovanja prepoznala upravo ekološko djelovanje, te je početak transformacije u potpuno „zelenu“ tvrtku i smanjenja ugljičnog otiska, odlučila obilježiti ozelenjavanjem opožarenih dijelova Dalmacije sudjelujući u kampanji Boranka.“, istaknula je menadžerica korporativnog poslovanja u Germaniji, Kristina Džigurski.

S tim ciljem su na području Mosora pokraj Splita dan u sadnji proveli i djelatnici Germanie. Uhvativši se motike su shvatili kako sadnja u surovom kršu nije nimalo lagana, kako su im na početku edukacije sadnje i objasnili dipl. ing. šumarstva Ivan Vidosavljević i šumarski tehničar Srećko Komić.

Također su istaknuli: „U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom, stradavaju izrazito velike površine šuma. Globalno povećanje temperatura i sušnih perioda, uzrokovano klimatskim promjenama, dodatno utječe na pojavu i širenje požara. Vatrene stihije iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Iz toga razloga je Savez izviđača Hrvatske pokrenuo 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. U sadnji se koriste isključivo autohtone bjelogorične i crnogorične vrste.“

Za svako nacrtano drvce „posađeno“ na boranka.hr stranici, volonteri Boranke, među kojima su i djelatnici Germanie Sport zasadit će pravu sadnicu na požarištu. Kako će rasti virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica u prirodi. Simbolički, iz spaljenog drveta nastaje novi život – iz crnog požarišta rađa se šuma puna boja.

Do sada je u akciji sudjelovalo više od 7 000 volontera, posađeno je oko 85 000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru, a u edukacijama je sudjelovalo više od 10 000 djece i mladih kroz 100-tinjak vrtića, škola i knjižnica. Od sada će u svim navedenim aktivnosti Boranke sudjelovati i Germania kroz financiranje i volontiranje svojih djelatnika na način da će za početak zasaditi najmanje 5 000 stabala kroz donaciju od 50 000 kuna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti