I on stari: provjerite kako se penis mijenja s godinama!

I on stari: provjerite kako se penis mijenja s godinama!

I on stari: provjerite kako se penis mijenja s godinama!
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Pored ostalih fizičkih promjena na tijelu, logično je da dođe i do promjena na samom penisu. Sigurno vam je poznato kako su seksualne funkcije s godinama sve slabije jer razina testosterona naglo pada. I zato vam je potrebno mnogo više vremena za postizanje erekcije.

Penis može otkriti koliko dugo ćete živjeti!

Nažalost, to nije sve. Uz to to što vam je potrebno više vremena da postignete erekciju, ni dostizanje vrhunca nije tako jednostavno i brzo. Godine donose i smanjenju količinu i kvalitetu sperme. Dolazi do razvoja erektilne disfunkcije ili impotencije.

U periodu između 40. i 70. godine, postotak seksualno sposobnih muškaraca pada sa 60% na čak 30%. Penis, s godinama, prolazi kroz određene promjene kako se približava srednjim godinama i starosti.

S godinama dolazi do ovih promjena:

Izgled penisa

Glavić postepeno gubi boju što je posljedica smanjenog dotoka krvi. Tu je i postepeni gubitak stidnih dlaka koji se javlja zbog smanje količine testosterona.

Veličina penisa

Povećanje tjelesne težine s godinama je sasvim normalna pojava. Masne naslage se nagomilavaju u predjelu donjeg abdomena i dolazi do promjene veličine penisa. Velika je vjerojatnost da će doći do stvarnog smanjenja u dužini i obimu penisa. Glavni krivac za ovu promjenu je usporeno izbacivanje plaka iz tijela koji se može nagomilati u arteriji penisa i otežati protok krvi u penis.

Zakrivljenost

Ako dođe do nepravilnog i nejednakog nagomilavanja ožiljkastog tkiva u penisu, može doći do zakrivljenosti penisa. Ovo stanje se naziva Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa) i može uzrokovati bolne erekcije i otežati snošaj.

Provjerite imate li simptome Peyronijeve bolesti i kako se Peyronijeva bolest liječi!

Osjetljivost

Penis, s godinama, postaje sve manje osjetljiv na bilo kakve podražaje, zbog čega i erekcija postaje sve veći problem. Samim time, dolazi i do problema s postizanjem orgazma.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti