Imela pomaže u borbi protiv raka

Imela pomaže u borbi protiv raka

Imela pomaže u borbi protiv raka
  • Objavljeno: Subota, 12.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Imela je polu parazitska biljka koja raste na drveću kao što je jabuka, hrast, bor ili brijest. Ekstrakt imele se već stoljećima koristi za liječenje niza bolesti. Kada su znanstvenici proučavali djelovanje imele na stanice raka, ustanovili su da ona može uništiti stanice raka, a da pri tome ne uništava stanice imunološkog sustava.

Već od 1960. godine znanstvenici proučavaju utjecaj imele na zdravlje. Iako još uvijek nije odobrena u svrhu liječenja raka, dosadašnja istraživanja su pokazala da ekstrakt imele može pomoći u prevenciji širenja stanica raka, ali i da potiče stanice raka na samouništenje.

Jedno istraživanje je pokazalo da ekstrakt imele može ublažiti nuspojave kemoterapije. Kada su znanstvenici proučavali utjecaj ekstrakta imele kod liječenja raka dojke, rezultati su pokazali da su sudionici imali blaže nuspojave kemoterapije.

Drugo istraživanje je pokazalo da ekstrakt imele pomaže u prevenciji kroničnog umora kod osoba koje primaju kemoterapiju. U istraživanju je sudjelovalo 220 osoba koje pate od raka dojke, pluća ili jajnika. Sudionici koji su primali ekstrakt imele su kronični umor, nesanicu i mučnine osjećali u puno manjoj mjeri, u odnosu na sudionike koji nisu primali ekstrakt imele.

U jednom istraživanju su znanstvenici proučavali utjecaj ekstrakta imele kod liječenja raka želuca. Rezultati su pokazali da ekstrakt imele smanjuje rizik od nastanka probavnih smetnji, naročito dijareje.

Porastom slučajeva različitih vrsta raka, znanstvenici, liječnici, kao i sami pacijenti su u neprestanoj potrazi za alternativnim oblicima liječenja raka. Što se tiče ekstrakta imele, znanstvenici ističu da je bez sumnje potrebno provoditi daljnja istraživanja kako bi se njegova učinkovitost potvrdila.

Pročitajte više u članku i najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti