Impotencija je čest simptom dijabetesa tipa 2

Impotencija je čest simptom dijabetesa tipa 2

Impotencija je čest simptom dijabetesa tipa 2
  • Objavljeno: Nedjelja, 20.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci koji pate od impotencije imaju čak dvostruko veći rizik da pate od nedijagnosticiranog dijabetesa tipa 2, otkrivaju nam to rezultati novog istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Annals of Family Medicine.

Rezultati ovog istraživanja su preliminarni i znanstvenici ističu da još uvijek nisu pronašli direktnu povezanost između impotencije i dijabetesa tipa 2.

Voditelj istraživanja dr. Sean Skeldon i njegov stručni tim su analizirali zdravlje i cjelokupne životne navike kod 4500 muškaraca kako bi otkrili način na koji visoka razina krvnog tlaka, kolesterola i šećera u krvi utječe na erekciju kod muškaraca.

Rezultati istraživanja su pokazali da muškarci u dobi od 49 do 59 godina, koji pate od impotencije, imaju za čak 19% veću vjerojatnost da pate od nedijagnosticiranog dijabetesa tipa 2.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da su problemi s erekcijom vrlo često simptom zdravstvenih bolesti i poremećaja. Erektilna disfunkcija je jedan od najčešćih simptoma bolesti kardiovaskularnog sustava.

Muškarci koji pate od erektilne disfunkcije svakako trebaju posjetiti liječnika kako bi bili sigurni u to da ne pate od teških zdravstvenih poremećaja, izjavio je dr. Skeldon.

Dijabetes, ističu znanstvenici, nije bezopasna bolest. Nedijagnosticirani dijabetes može dramatično smanjiti kvalitetu života i skratiti životni vijek. Provjerite koliki je vaš rizik od nastanka dijabetesa uz pomoć našeg alata.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti