Informacije o dostupnosti cjepiva protiv tetanusa u Republici Hrvatskoj

Informacije o dostupnosti cjepiva protiv tetanusa u Republici Hrvatskoj

Informacije o dostupnosti cjepiva protiv tetanusa u Republici Hrvatskoj
  • Objavljeno: Srijeda, 21.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Slijedom netočnih medijskih navoda o nestašici cjepiva protiv tetanusa na tržištu u Republici Hrvatskoj, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem želi ponuditi informacije vezane uz dostupnost navedenog cjepiva.

U Republici Hrvatskoj odobreno je cjepivo Tetavax, suspenzija za injekciju u napunjenoj štrcaljki, cjepivo protiv tetanusa, adsorbirano.

Prema informacijama koje je HALMED zaprimio od lokalnog predstavnika nositelja odobrenja za stavljanje u promet cjepiva Tetavax, navedeno je cjepivo stavljeno u promet u Republici Hrvatskoj te je dostupna dovoljna količina za neometanu opskrbu tržišta. Od kraja rujna 2015. godine na hrvatsko je tržište stavljeno 9.500 doza navedenog cjepiva te se početkom studenog očekuje isporuka novih 32.000 doza, dakle, nema nestašice cjepiva protiv tetanusa u Hrvatskoj.

U slučaju da dođe do prestanka opskrbe tržišta ili nestašice cjepiva Tetavax, nositelj odobrenja za stavljanje u promet dužan je izvijestiti HALMED, o čemu će HALMED pravovremeno izvijestiti javnost te će poduzeti potrebne mjere za osiguranje primjerene opskrbe tržišta ovim cjepivom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti