Izbjegnite prejedanje za vrijeme blagdana!

Izbjegnite prejedanje za vrijeme blagdana!

Izbjegnite prejedanje za vrijeme blagdana!
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako pokušavate izbjeći prejedanje za ovaj Božić ili sljedeće obiteljsko okupljanje, samo slijedite ove jednostavne korake.

Jedite obroke redovito tijekom dana, umjesto iščekivanja da jedete na obiteljskom skupu. To će vas čuvati da ne budete pretjerano gladni kada dođe taj trenutak.

Izradite mentalni plan kako ćete jesti zdravo za ove blagdane. Ako imate plan, imate i manje šanse da ćete grickati nešto cijelo vrijeme.

Malo pregledajte izbor hrane prije nego što počne sam objed. Odaberite odmah nekoliko zdravih kombinacija. Zatim se na kraju vratite na stavke koje nisu zdrave, ali samo na one koje stvarno želite. Ograničite se na male porcije. Uvijek možete opet jesti ako ste kasnije gladni.

Sjedite dok jedete. To će vas spriječiti da pregledavate po stolu što još ima i što još niste probali.

Uživajte u društvu ljudi oko vas za vrijeme blagdanskog objeda. Ako se zapričate, to vam je u biti odličan način da izbjegnete prejedanje za stolom.

Ograničite količinu alkohola koju konzumirate. Trebali biste piti više vode nego alkohola. Voda će napuniti želudac i odgađati osjećaj gladi. Alkohol može samo pomutiti vašu prosudbu količine hrane koju jedete.

Saznajte što se događa s tijelom tijekom prejedanja!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti