Jabučni ocat pospješuje mršavljenje

Jabučni ocat pospješuje mršavljenje

Jabučni ocat pospješuje mršavljenje
  • Objavljeno: Utorak, 10.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Već godinama slutimo da jabučni ocat može pomoći u borbi sa suvišnim kilograma, a sada je to konačno i znanstveno dokazano.

Američki znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Functional Foods su dokazali da konzumiranje jabučnog octa prije jela može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi.

Sudionici, koji su prije jela popili jednu žlicu jabučnog octa pomiješanu s 250ml vode, su imali smanjenu razinu šećera u krvi.

Saznajte kako jabučni ocat stabilizira šećer, potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Octena kiselina, glavni sastojak jabučnog octa, pospješuje razgradnju škroba i na taj način olakšava gubitak suvišnih kilograma.

Prethodna istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija jabučnog octa može smanjiti indeks tjelesne mase, razinu triglicerida i opseg struka.

Ipak, znanstvenici savjetuju da osobe, koje imaju problema sa želučanom kiselinom, svakako potraže savjet liječnika prije nego što započnu sa svakodnevnom konzumacijom jabučnog octa. Potražite ocat koji ne sadrži više od 5% octene kiseline kako biste smanjili rizik od nastanka želučanih tegoba.

Trebate pripaziti i na količinu jabučnog octa. Naime, prethodna istraživanja su pokazala da prekomjerno konzumiranje jabučnog octa može uzrokovati bolove grla. Ocat je najbolje piti u kombinaciji s vodom.

Saznajte kako koristiti jabučni ocat za izbjeljivanje zubi!

Znanstvenici ističu da jabučni ocat nije zamjena za pravilnu prehranu i tjelovježbu. Jabučni ocat vam neće pomoći da izgubite kilograme brzo. Prve rezultate ćete primijetiti tek nakon 3 do 4 mjeseca svakodnevnog konzumiranja jabučnog octa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti