Banana dijeta topi kilograme u prvih 7 dana!

Banana dijeta topi kilograme u prvih 7 dana!

Banana dijeta topi kilograme u prvih 7 dana!
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ova dijeta bila je hit prije nekoliko godina, a otkrivamo vam zašto i na koji način funkcionira. Popularna dijeta pod nazivom Japanska banana dijeta“​ vrlo je jednostavna, učinkovita i za nju ne treba izdvojiti puno novaca. Osnovno pravilo ove dijete jest da za doručak jedete banane uz čašu ili dvije čaše mlake vode.

Za doručak je potrebno pojesti 1 bananu, a maksimalna dozvoljena količina su 4 banane svako jutro.

Ostali obroci trebaju biti lagani, manji i češći. Posebno stroga pravila za ostatak prehrane u danu ne postoje. Jedite normalno ručak i večeru, no nemojte se pretrpavati!

Originalna banana dijeta se drži 7 do 12 dana. Dozvoljeno je povremeno popiti nezaslađeni čaj ili kavu, ali preporučuje se izbjegavanje tih napitaka tijekom držanja dijete. Isto tako, tijekom ove dijete obavezno izbacite alkohol.

Ako zaista ne možete odoljeti slatkišima, pojedite malo crne čokolade, ali najkasnije do 15 sati. Ako volite slane grickalice, pripremite kokice s minimalno ulja i bez soli, maslaca i dodataka.

Posljednji obrok možete pojedite najkasnije oko 20 sati, iako bi bilo idealno ne jesti nakon 18 sati. Ako ipak osjetite glad nakon preporučenog vremena, pojedite komad svježeg voća, ali pripazite da vam to ne prijeđe u naviku.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti