Jedite s crvenih tanjura

Jedite s crvenih tanjura

Jedite s crvenih tanjura
  • Objavljeno: Utorak, 17.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Njemački i švicarski znanstvenici su proveli istraživanje u kojem su htjeli otkriti utjecaj crvene boje na apetit. U istraživanju su sudjelovali učenici, koji su bili zamoljeni da piju čaj iz crvenih i plavih šalica. Oni, koji su čaj pili iz crvenih šalica, popili su 44% manje čaja.

U drugom dijelu istraživanja, 109 ljudi je dobilo deset krekera na crvenim, plavim i bijelim tanjurima. Oni, koji su jeli s crvenih tanjura, pojeli su znatno manje krekera.

Istraživači ističu kako bi crveno posuđe moglo pomoći pretilim ljudima, onima koji žele smanjiti unos hrane, kao i alkoholičarima.

Pripremite alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

"Crvena boja u nama izaziva oprez, možda je to razlog zašto unosimo manje hrane i pića kada koristimo crveno posuđe", izjavila je za časopis Appetite dr. Ursula Arens.

Poznato je da je crvena boja dobra za energiju i umor, potiče rad osjetila mirisa, sluha, okusa, vida i dodira. Crvena boja također našem mozgu šalje signal upozorenja i opasnosti.

Znanstvenici će nastaviti s istraživanjem kako bi potkrijepili svoje tvrdnje, a nama preostaje da sami isprobamo ima li crvena boja uistinu učinak na smanjenje unosa hrane i pića.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti