Jeste li prebliski s njegovim prijateljima?

Jeste li prebliski s njegovim prijateljima?

Jeste li prebliski s njegovim prijateljima?
  • Objavljeno: Petak, 20.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Loš seksualni život najviše pogađa muškarce srednje dobi, naročito ako je njihova partnerica izuzetno bliska s njegovim prijateljima.

Istraživanje, provedeno na Sveučilištu Cornell, je pokazalo da ukoliko je partnerica prebliska s njegovim prijateljima, muškarac ima osjećaj da mu je ugrožena privatnost, čime se smanjuje njegova muževnost koja je ključna za dobru izvedbu u krevetu.

Voditelj istraživanja prof. Benjamin Cornwell je izjavio za časopis American Journal Of Sociology "muškarci koji izgube osjećaj privatnosti, odnosno čija je partnerica suviše bliska s njegovim prijateljima, imaju veći rizik da pate od otežane erekcije, kao i održavanja erekcije. Također je više vjerojatno da će imati poteškoće kod postizanja orgazma".

Sve to utječe na njihovo samopoštovanje, počinju se osjećati frustrirano, zbog čega im ispašta i seksualni život, što može dovesti do otvorenih sukoba i smanjenja privlačnosti između partnera.

Nema ništa loše u dobrom odnosu s njegovim prijateljima, ali prelazite granicu kada se vi s njima čujete češće nego li on.

Partnerica koja se dogovara s njegovim prijateljima za izlaske u parovima, najčešće ne misli ništa loše s time. Međutim, muškarcima je potrebno vrijeme koje provodi samo s prijateljima, kao i ženama. Sve to čini odnos zdravim.

"Ukoliko muškarac može s vremena na vrijeme otići na piće, igrati poker ili nogomet, dobit će osjećaj neovisnosti te će imati bolju izvedbu pod plahtama", dodao je prof. Cornwell.

"Ako muškarac svakog puta mora povesti i partnericu sa sobom, ili ona  počne monopolizirati njegove prijatelje, nastat će problemi u odnosu".

Muškarci, kao i žene, trebaju prijatelje kako bi mogli razgovarati o stvarima o kojima ne mogu s partnericom, kao što su politika, nogomet, automobili ili sport.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti