Jesu li pozitivne osobe uistinu zdravije?

Jesu li pozitivne osobe uistinu zdravije?

Jesu li pozitivne osobe uistinu zdravije?
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vječni optimisti tvrde da im njihovo dobro raspoloženje donosi bolje zdravlje. Izgleda da nije sve samo u njihovim glavama jer postoje znanstveni dokazi koji podržavaju pozitivan stav u svrhu zaštite uma i tijela.

Primjerice, optimisti imaju upola manji rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, kao i srčanog i moždanog udara. To je otkrilo nedavno istraživanje koje je analiziralo podatke od 200 prethodnih istraživanja. Također se pokazalo da postoji povezanost između optimizma i smanjenog rizika od nastanka pretilosti i usvajanja nezdravih životnih navika.

Osobe, koje razmišljaju pozitivno, mogu i živjeti dulje jer je njihov imunološki sustav malo otporniji na prehladu, a tijelo i um se bolje nose s teškim životnim situacijama. Znanstvenicima još uvijek nije jasno zašto, ali jesu ustanovili da optimisti rjeđe osjećaju anksioznost, što ih štiti od stresa i negativnih posljedica stresa, kao što su kronična upala i visok krvni tlak.

Što ako niste optimist? Stručnjaci ističu da polako počnete usvajati pozitivna razmišljanja za stvari koje vam se čine banalnima i da na njima budete zahvalni.

Naravno, pozitivno razmišljanje nije uvijek dobro. Može vas razoružati u situacijama kada je potrebna realnost. Primjerice, ako ste toliko pozitivni da ne vežete pojas tijekom vožnje, svoj život stavljate u veću opasnost od pesimista, koji će ga u većini slučajeva vezati.

Na kraju krajeva, najbolje je da se nadate i očekujete najbolje. Uživajte u dobrim danima, ne tražite im mane, ali budite spremni i na loše dane, nemojte živjeti u zabludi da ih nikada neće biti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti