Kako kava djeluje na apetit?

Kako kava djeluje na apetit?

Kako kava djeluje na apetit?
  • Objavljeno: Petak, 19.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj ljudi živi u uvjerenju da kava smanjuje razinu apetita. No, novo istraživanje, objavljeno u časopisu Appetite, otkriva da kava zapravo ne utječe na apetit uopće.

U malom istraživanju znanstvenika iz Australije je sudjelovalo 9 žena, u prosjeku od 26 godina. One su unutar četiri dana pratile različite programe prehrane i svaki dan su dolazili na laboratorijska testiranja.

Provjerite zašto kava smanjuje rizik od dijabetesa!

Žene su tijekom istraživanja trebale dan započeti na uobičajen način, uzeti placebo, kofein u kapsulama ili jedno od dva pića - vodu ili kavu bez kofeina. Kasnije u danu su mogle jesti što god su htjele i koliko god su htjele, a znanstvenici su pratili disanje sudionica i razinu apetita između svakih obroka.

Rezultati istraživanja su pokazali da se apsolutno ništa nije promijenilo, barem kada je razina apetita u pitanju. Bilo da su pile kavu s kofeinom ili bez ili uzimale placebo ili kofein u kapsulama, sve su imale jednaku razinu apetita pod svim uvjetima.

Saznajte kako kava smanjuje rizik od nastanka srčanog udara!

No, znanstvenici ističu da je istraživanje provedeno na premalom broju sudionika pa se ne mogu donositi konkretni zaključci. Također, većina žena je pazila koliko će pojesti jer su bile u procesu skidanja suvišnih kilograma, što znači da se tijekom svakog obroka nisu vodile razinom apetita.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti