4 poze koje u trenu ublažavaju menstrualne bolove

4 poze koje u trenu ublažavaju menstrualne bolove

4 poze koje u trenu ublažavaju menstrualne bolove
  • Objavljeno: Petak, 25.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kada patite od menstrualnih bolova, sve što želite je provesti dan u krevetu, a na tjelovježbu ni ne pomišljate. No, jeste li znali da izvođenje određenih joga vježbi može pomoći ublažavanju grčeva? Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, fizioterapeutkinja, otkriva koje poze u jogi mogu pomoći tijekom onih dana u mjesecu, a mogu ih raditi čak i potpuni početnici koji nemaju iskustva s jogom. Svaku od navedenih poza je potrebno držati u trajanju od 1 minute, uz polagano i duboko disanje.

1. Poza djeteta

Ovo je jedna od najpoznatijih poza u jogi. Radi se tako da kleknete na pod, koljena trebaju biti u širini kukova, a zatim spustite gornji dio tijela između koljena i ruke ispružite ispred sebe s dlanovima okrenutim dolje.

2. Poza goluba

Poza goluba pomaže otvaranju vaših kukova. Sjednite na pod, jednu nogu savijte u koljenu i taban okrenite prema zdjeličnoj kosti. Drugu nogu ispružite iza, a gornji dio tijela nagnite prema naprijed oslanjajući se na dlanove.

3. Poza mačka-krava

Poza mačka-krava zapravo je kombinacija 2 poze koje su jednostavne za izvođenje. Spustite se na pod tako što ćete se oslanjati na potkoljenice i dlanove. Kralježnicu najprije savijte prema gore, a zatim ju u potpunosti opustite i ispružite vrat.

4. Poza noge uz zid

Posljednja poza koju možete izvesti u sklopu ovog treninga je podizanje nogu uz zid. Lezite na pod, a noge uspravite uz zid.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti