Zašto se veseliti menopauzi?

Zašto se veseliti menopauzi?

Zašto se veseliti menopauzi?
  • Objavljeno: Petak, 15.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U novom istraživanju, objavljenom u časopisu JAMA Internal Medicine, znanstvenici otkrivaju da menopauza donosi rjeđe nagle promjene raspoloženja.

U istraživanju su sudjelovalo 203 žene. Istraživanje je započelo 10 godina prije njihovog posljednjeg ciklusa, a završilo 8 godina nakon njihovog zadnjeg ciklusa.

Rezultati istraživanja su pokazali da su žene nakon posljednjeg ciklusa iz godine u godinu imale manje problema s promjenama raspoloženja i depresijom.

"Ovo istraživanje upućuje da reproduktivni hormoni u velikoj mjeri određuju raspoloženje", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Ellen Freeman.

Znanstvenici su otkrili da promjena u razini hormona tijekom menopauze mijenja kemijski sastav mozga i ublažava simptome kao što su tuga, umor ili bezvoljnost.

"Posljednja menstruacija često donosi olakšanje ženama koje su imale problema s promjenama raspoloženja na početku menopauze", dodala je dr. Freeman.

Znanstvenici ističu da bez obzira na to što će se vaše raspoloženje regulirati nakon nekog vremena, možete poduzeti neke mjere koje će ublažiti simptome menopauze.

Vježbanje i zdrava prehrana su se pokazali odličnima u ublažavanju simptoma menopauze. Tri puta tjedno radite aerobne vježbe i povećajte unos svježeg voća i povrća, cjelovitih žitarica i ribe.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti