Kako zaspati u 1 minuti?

Kako zaspati u 1 minuti?

Kako zaspati u 1 minuti?
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.03.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Imate li problema s nesanicom ili vam treba dugo vremena prije nego utonete u san, isprobajte ovu metodu pod nazivom „4-7-8-„ koja vam može promijeniti život!

1. Udahnite mirno kroz nos 4 sekunde.

2. Držite dah 7 sekundi.

3. Polako izdišite kroz usta 8 sekundi.

Zvuči jednostavno i doista jest.

Kako funkcionira ova metoda?

Kada ste pod stresom ili anksiozni, količina adrenalina u krvi raste, a disanje postaje sve brže i pliće. Ova vježba disanja djeluje kao neka vrsta sedativa. Namjerno usporavanje disanja prisilno usporava ritam srca što nas čini smirenima.

Istom vježbom možemo smiriti vlastiti um, tako da se fokusiramo na disanje. Tijekom vježbe se smanjuje aktivnost središnjeg živčanog sustava i ublažava osjećaj anksioznosti. Rezultat ove metode je opuštanje cijelog tijela. Što se tiče brzine i snage fizičkog učinka, često je uspoređivana s anestezijom. Indijski yogiji ju koriste tijekom meditacije kako bi postigli stanje apsolutne opuštenosti. To je sigurna i posve neškodljiva metoda.

Simptome korona virusa saznajte na linku ili klikom na sliku!

Metoda „4-7-8“ vam može pomoći da brže zaspite ili da se rjeđe budite tijekom noći. Istu metodu opuštanja možete koristiti i kada osjećate nervozu ili uzbuđenje uslijed nekog događaja.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti