Kako napraviti mat efekt laka za nokte?

Kako napraviti mat efekt laka za nokte?

Kako napraviti mat efekt laka za nokte?
  • Objavljeno: Utorak, 06.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Većina lakova za nokte daje visoki sjaj, a ovih dana su u trendu mat lakovi. Osim kupovine gotovih mat lakova, koji ponekad mogu biti skupi, postoje metode koje možete iskoristiti u kućnoj radinosti i postići ovaj trendovski efekt.

Kukuruzni škrob ili prašak za pecivo

Nanesite vrlo tanak sloj laka na nokte i ostavite da se osuši. Uzmite komad folije ili masnog papira i nakapajte malo laka za nokte. Pomoću čačkalice, postupno umiješajte malo kukuruznog škroba ili praška za pecivo. Reagirajte brzo, kako se lak ne bi počeo sušiti. Nanesite mješavinu laka i škroba na nokte. Sloj će biti malo deblji nego što ste navikli, ali to je zanemarivo. Provjerite jeste li nanijeli predebeli sloj, jer se u protivnom lak neće osušiti i postoji mogućnost razmazivanja.

Isprobajte najbolje vitamine i minerale za nokte!

Nanošenje završnog mat sloja na lak

Kupovinom jednog prozirnog laka za nokte s mat efektom, možete uštedjeti tako što ga možete koristiti kao završni sloj bilo kojeg laka. Izrašpajte i ispolirajte površinu nokta kako biste ujednačili površinu. Nanesite omiljenu boju laka na nokte. Za završni sloj, prijeđite mat lakom i postignite željeni efekt.

Postignite mat efekt uz pomoć vodene pare

Nanesite lak za nokte u omiljenoj boji i pustite da se lak u potpunosti osuši. Ulijte malo vode u posudu i zagrijte ju na jakoj vatri, da počne stvarati gustu paru. Stavite ruku iznad pare na 3 do 5 sekundi. Budite oprezni kako ne biste dobili opekline. Ako postoje dijelovi koji su još sjajni, vratite ruku iznad pare na dodatnih 3 do 5 sekundi.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti