Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako napraviti mat efekt laka za nokte?

Kako napraviti mat efekt laka za nokte?

Kako napraviti mat efekt laka za nokte?
  • Objavljeno: Utorak, 06.12.2016.
  • Broj pregleda: 395
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Većina lakova za nokte daje visoki sjaj, a ovih dana su u trendu mat lakovi. Osim kupovine gotovih mat lakova, koji ponekad mogu biti skupi, postoje metode koje možete iskoristiti u kućnoj radinosti i postići ovaj trendovski efekt.

Kukuruzni škrob ili prašak za pecivo

Nanesite vrlo tanak sloj laka na nokte i ostavite da se osuši. Uzmite komad folije ili masnog papira i nakapajte malo laka za nokte. Pomoću čačkalice, postupno umiješajte malo kukuruznog škroba ili praška za pecivo. Reagirajte brzo, kako se lak ne bi počeo sušiti. Nanesite mješavinu laka i škroba na nokte. Sloj će biti malo deblji nego što ste navikli, ali to je zanemarivo. Provjerite jeste li nanijeli predebeli sloj, jer se u protivnom lak neće osušiti i postoji mogućnost razmazivanja.

Isprobajte najbolje vitamine i minerale za nokte!

Nanošenje završnog mat sloja na lak

Kupovinom jednog prozirnog laka za nokte s mat efektom, možete uštedjeti tako što ga možete koristiti kao završni sloj bilo kojeg laka. Izrašpajte i ispolirajte površinu nokta kako biste ujednačili površinu. Nanesite omiljenu boju laka na nokte. Za završni sloj, prijeđite mat lakom i postignite željeni efekt.

Postignite mat efekt uz pomoć vodene pare

Nanesite lak za nokte u omiljenoj boji i pustite da se lak u potpunosti osuši. Ulijte malo vode u posudu i zagrijte ju na jakoj vatri, da počne stvarati gustu paru. Stavite ruku iznad pare na 3 do 5 sekundi. Budite oprezni kako ne biste dobili opekline. Ako postoje dijelovi koji su još sjajni, vratite ruku iznad pare na dodatnih 3 do 5 sekundi.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti