Ove stvari u vezi nemojte trpjeti!

Ove stvari u vezi nemojte trpjeti!

Ove stvari u vezi nemojte trpjeti!
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Sve je veći broj onih koje ljubavni partneri emocionalno iscrpljuju, a da toga nisu ni svjesni. Ako se radi o dužoj vezi, ljudi se naviknu jedno na drugo pa često prihvaćaju ponašanje partnera koje se ne treba tolerirati.

Moramo znati da neprimjerena ponašanja postaju normalna ako ih na vrijeme ne ispravimo. Ovo su samo neke od stvari koje nisu prihvatljive i dobre za vašu vezu.

Nepouzdanost

Moguće je da partnera vidite kao osobu koja je pomalo razbacana na sto strana pa ne stigne sve obaviti, ali zapravo opisujete osobu koja je nepouzdana. Bilo da se radi o plaćanju režija ili o preuzimanju nekog od kućanskih poslova, ovakva osoba vjerojatno neće obaviti posao, a kad se radi o podmirivanju računa, život s ovakvom osobom može vam stvoriti financijske probleme u budućnosti. Čak i ako se radi o osobi koja je samo neorganizirana ili zatrpana obvezama, morate znati da će to utjecati na vašu vezu zato što ćete vi biti osoba koja preuzima preveliku odgovornost jer nema osobu na koju se može osloniti.

Saznajte kako dalje nakon prevare?

Zadirkivanje

Mnogi parovi imaju različite pragove tolerancije kad je u pitanju humor pa što jednoj osobi bude smiješno, drugoj možda nije. Zato treba biti jako oprezan kad je u pitanju šala na tuđi račun. Ključ je u komunikaciji i poštivanju. Partner kojem smeta zadirkivanje trebao bi to odmah reći drugoj osobi, a osoba koja je „veliki šaljivdžija“ treba ispoštovati odluku voljene osobe i pokušati se suzdržati od neprimjerenih komentara.

Mora uvijek biti u pravu

Život s osobama koje uvijek moraju biti u pravu nije nimalo lagan. Takve osobe se bore da dokažu kako je druga osoba u krivu, bez obzira radi li se o velikoj stvari ili sitnici. Ova osobina često je povezana s tvrdoglavošću i pretjeranom kontrolom, a takvo ponašanje može biti znak da je osoba nesigurna, anksiozna i da voli imati kontrolu nad svim. Ako zamolite treću stranu da stane između vas i objektivno sasluša argumente, možda ćete osobi koja uvijek mora biti u pravu pokazati kako nekad može i pogriješiti.

Otkrijte stil privrženosti i vezivanje - koji ste tip?

Bezosjećajnost

Kao i sa svim ostalim, i s iskazivanjem osjećaja treba biti umjeren. No, problem se javlja ako vam druga osoba rijetko pokazuje osjećaje jer se u takvim slučajevima ne osjećate zadovoljno. Osoba s kojom ste u vezi je stvorila okolinu u kojoj nema mjesta osjećajima, što znači da ne razumije kada ste vi sretni, tužni ili nezadovoljni odnosom. No, nikako nemojte potiskivati svoje osjećaje jer će vas početi izjedati iznutra.

Milo za drago

Lijepo je i potrebno da parovi rade kompromis kako bi mogli lakše funkcionirati. No, ako ste u vezi s nekim tko vas svaki put traži nešto zauzvrat, jer je on/ona vama napravio nešto prošli tjedan, tada veza ne funkcionira pravilno. Klasičan primjer je kada jedna osoba kuha, druga treba oprati suđe, ali nekad možemo sami obaviti oba posla i rasteretiti partnera. Zahvalnost i poštovanje ključni su u ovakvoj situaciji upravo zato što vam partner ne mora uzvratiti uslugu da biste se oboje osjećali dobro.

Ako ste sebe ili partnera prepoznali u nekoj od navedenih činjenica, vrijeme je da sjednete i porazgovarate o budućnosti vaše veze.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije