Kako pripremiti kožu za sunce?

Kako pripremiti kožu za sunce?

Kako pripremiti kožu za sunce?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pilingom uklonite mrtve stanice kože kako biste poboljšali hidrataciju. Najbolje je napraviti lagani piling ujutro, prije nanošenja kreme i kozmetičkih preparata. Nakon pilinga, nanesite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

Koristite hidratantne kreme i dekorativnu kozmetiku na bazi vode kako biste održali visoku vlažnost kože i spriječili začepljenje pora.

Visoke temperature i dugotrajan boravak na otvorenom dovode do dehidracije. To može uzrokovati glavobolju i vrtoglavicu. Dnevno popijte minimalno 8 čaša obične vode kako biste održali optimalnu vlažnost cijelog organizma.

Saznajte kako ublažiti opekline od sunca!

Nije dovoljno nanijeti tanki sloj kreme sa zaštitnim faktorom. Ako želite dobro zaštititi kožu od štetnog utjecaja sunca, nanesite kremu u debljem sloju.

Ako ste zaboravili nanijeti kremu za sunčanje i izgorjeli ste, nanesite balzam za smirivanje upaljene kože. Najbolje će pomoći umirujući gel aloe vere koji će smiriti peckanje, ublažiti crvenilo i hidratizirati zahvaćeno područje.

Pretjerano izlaganje suncu uzrokuje smeđe mrlje, grubu kožu i bore. Preplanula put je primamljiva, no može ukazivati i na stupanj oštećenja koji je ponekad nepovratan. Ograničite boravak na direktnom suncu, koliko god je moguće, pogotovo u razdoblju od 10 do 17 sati.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti