Zaštitite kožu od sunca prirodnim uljima!

Zaštitite kožu od sunca prirodnim uljima!

Zaštitite kožu od sunca prirodnim uljima!
  • Objavljeno: Utorak, 01.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su ustanovili da kemijski spojevi iz kozmetičkih proizvoda mogu povećati rizik od nastanka kancerogenih stanica, kožnih bolesti, alergija i hormonalne neravnoteže.

Srećom, postoje potpuno prirodni načini pomoću kojih se možete zaštititi od sunca. Prirodna ulja, primjerice, ne sadrže toksične spojeve i hrane kožu.

Saznajte koja ulja trebate koristiti tijekom i nakon sunčanja!

Ulje sjemenki mrkve je intenzivno i koncentrirano, zbog čega ga trebate pomiješati s baznim uljem (kokosovo, bademovo, sezamovo). Štiti od štetnog UV zračenja i smanjuje rizik od nastanka kožnih oštećenja.

Kokosovo ulje je odlično za njegu kože i zaštitu od sunca, ali ga morate redovito nanositi. Osim kokosovog ulja možete odabrati i bademovo ulje koje je također jako dobro za zaštitu kože od sunca.

Pšenično ulje ima moćno antioksidacijsko djelovanje i odličan je izvor vitamina E koji potiče regeneraciju kože i smanjuje rizik od nastanka kožnih oštećenja.

Ulje čileanske maline ima zaštitni faktor od 30 do 50. Drugim riječima, ovo je gotovo najjače prirodno sredstvo za zaštitu od sunca. Odličan je izvor vitamina E koji potiče regeneraciju kože i štiti ju od prijevremenog starenja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti