Kako se motivirati za vježbanje?

Kako se motivirati za vježbanje?

Kako se motivirati za vježbanje?
  • Objavljeno: Srijeda, 25.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tjelovježba je ključna za održavanje zdravlja cjelokupnog organizma, postizanje i održavanje zdrave tjelesne težine. 30 do 60 minuta vježbanja dnevno je sasvim dovoljno da potaknete mršavljenje i spriječite daljnje nakupljanje suvišnih kilograma. Donosimo vam savjete koji će vam pomoći ako ste izgubili motivaciju za vježbanjem.

Odaberite tjelovježbu koju volite

Jako velik broj ljudi započne s određenom vrstom tjelovježbe da bi vrlo brzo poslije toga shvatili kako ta tjelovježba nije za njih. U ovakvim trenucima je ključno isprobati nešto drugo i otkriti u čemu više uživate. Tjelovježbu ćete zavoljeti jedino ako u njoj uživate.

Isprobajte 7 vježbi za čvrsto i vitko tijelo!

Vježbajte s prijateljima

Prijatelji pružaju prijeko potrebnu podršku i pomažu nam u tome da zadržimo rutinu vježbanja. Osim toga, istraživanja su pokazala da vježbanje u društvu prijatelja može popraviti raspoloženje i smanjiti rizik od nastanka depresije.

Češće se krećite u toku dana

Bez obzira na to kakav je vaš dan, sigurno možete pronaći malo vremena za kretanje. Desetak minuta hodanja svaka dva sata je dovoljno da zadržite osjećaj lakoće kojega ste imali ujutro kada ste se probudili. Svaku priliku za vježbanjem iskoristite. Vježbati možete pod pauzama dok gledate televizor, dok obavljate telefonski poziv, perete zube ili pak kuhate.

Saznajte koja tjelovježba je najbolja za zdravlje srca!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti