Vitamin D smanjuje krvni tlak i štiti od srčanog udara!

Vitamin D smanjuje krvni tlak i štiti od srčanog udara!

Vitamin D smanjuje krvni tlak i štiti od srčanog udara!
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da vitamin D smanjuje rizik od nastanka osteoporoze, dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti, a postoje dokazi koji upućuju da je vitamin D odličan za prevenciju različitih vrsta raka.

Posljednje istraživanje pokazuje da vitamin D može smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara, ojačati imunološki sustav i smanjiti rizik od nastanka kronične upale. Znanstvenici su ustanovili da je manjak vitamina D povezan s povećanim rizikom od nastanka srčanih bolesti, a dosadašnja istraživanja su pokazala da oko 20% ljudi diljem svijeta boluje od manjka vitamina D.

Otkrijte kako vam vitamin D može pomoći u mršavljenju!

Da biste smanjili rizik od nastanka srčanih bolesti morate unijeti između 1000 i 2000 internacionalnih jedinica (IJ) vitamina D. No, ne smijete pretjerati s unosom vitamina D jer možete povećati rizik od nastanka bolesti bubrega i bubrežnih kamenaca.

Stručnjaci vrlo često preporučuju povećanje unosa vitamina D svim osobama koje boluju od bolesti srca i kardiovaskularnog sustava. Vitamin D je jako učinkovit u smanjenju kronične upale u tijelu koja povećava rizik od nastanka niza bolesti, uključujući različite vrste raka. Vitamin D sudjeluje i u regulaciji protoka krvi, regulira razinu krvnog tlaka i srčani ritam.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da usvajanjem zdravih životnih navika, uključujući prehrambene navike i navike vježbanja, možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti, uključujući različite vrste raka, srčane bolesti i dijabetes tipa 2.

Saznajte koliko je dobro uzimati suplemente vitamina D!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti