Kako se brzo oporaviti od novogodišnjeg mamurluka

Kako se brzo oporaviti od novogodišnjeg mamurluka

Kako se brzo oporaviti od novogodišnjeg mamurluka
  • Objavljeno: Subota, 01.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Najbolji dio jučerašnjeg dana je naravno bio novogodišnji provod. Bilo da ste popili nekoliko piva, nekoliko čaša vina, žestica ili tradicionalni šampanjac, najgori dio proslave je novogodišnji mamurluk.

Evo nekoliko ideja kako se oporaviti.

Priprema je ključ za preživljavanje novogodišnjeg mamurluka. Prva stvar koju trebate učiniti je svakako odgoditi bilo kakve odlaske na posao ili dogovore za ručak kod rodbine. Ovo će vam dati malo vremena za odmor i oporavak. Ako ste dovoljno sretni da vas nitko ne tjera da igdje motrate ići, vjerujte mi sretniji ste nego većina ljudi kada je u pitanju oporavak. Spavajte i odmarajte više nego što biste to uobičajeno činili.

Drugi dio je priprema tekućina. Ne želimo Vam pametovati oko dehidracije, jer vjerojatno sve znate. No vratimo se pripremi tekućina. One moraju biti dovoljno zdrave, naravno uz vodu tu su i rehidratacijska pića poput soka od naranče, jabuke, brusnice ili grejpa. To su sve odlična „jutro poslije" pića. Pića će vam pomoći da rehidrirate tijelo, dok u isto vrijeme dodajete obilje vitamina u organizam kako bi mu pomogli u oporavku.

Jedite jednostavan doručak. Alkoholna pića i duge noći „opustoše" vaše tijelo, posebno želudac i druga područja vašeg probavnog sustava. Ako se za doručak prejedete mesa, sireva, jaja i sličnog, u tom trenutku ćete se možda i odlično osjećati, ali nakon nekog vremena može biti samo gore. Jednostavan doručak s maslacem i kruhom, povratiti će vaše tijelo u normalno stanje, bez ikakvih dodatnih šokova. Ne zaboravite na juhu od rajčice, ako imate volje i vremena za pripravak. Bit će čisti melem za vaš „ozlijeđeni" želudac.

Lijekove i domaće pripravke koristite proizvoljno. Neki smiruju želudac sa starim pripravkom od sode bikarbone. Okus baš i nije neki, ali ako vam to inače ne izaziva mučninu, imat ćete mirnije jutro i želudac. Za one koji ne znaju pripremu starog pripravka, u pola čaše vode stavite par kapljica octa, a zatim dodajte čajnu žličicu sode bikarbone i odmah počnite miješati. Pazite, pripravak se naglo počinje pjeniti tako da ga brzo popijte. Naglašavamo, ako nekome okus ili miris izaziva mučninu neka ni ne pokušava, a opet ako je osjećaj umjeren, pripremite čašu vode da isperete okus u ustima.

Sretno i samo polagano...

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti