Kako ublažiti simptome psorijaze?

Kako ublažiti simptome psorijaze?

Kako ublažiti simptome psorijaze?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Psorijaza je kronična bolest kože od koje boluje otprilike 1,7 posto stanovništva Hrvatske odnosno oko 70.000 osoba.  Bolest se pojavljuje u jednakom broju kod žena i muškaraca i vrlo je važno napomenuti da psorijaza nije zarazna bolest. Naziv bolesti dolazi od grčke riječi psora što znači ljuska, a sama bolest manifestira se kao kronična upalna bolest kože koju je moguće prepoznati prema oštro ograničenim crvenkastim pločama koje su prekrivene srebrno bijelim ljuskicama.  Osim na koži, ove ljuskičavo crvenilo zahvatiti će gotovo redovito i vlasište i nokte,a  u nekim slučajevima i zglobove.  Psorijaza se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi pacijenta, no većina oboli do 25. godine života.

Uzrok nastanka bolesti još uvijek nije razjašnjen, ali znanstvenici vjeruju da bolesti ima genetsku osnovu, a dokazano je također i da stres igra značajnu ulogu u obolijevanju. Na žalost do danas nije pronađen lijek za psorijazu, no liječenje svakako postoji i može biti lokalno i/ili opće liječenje. Jedan od načina liječenja psorijaze je naftalanoterapija.

Liječenje naftalanoterapijom se provodi u Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Ivanić-Gradu. Naftalan ulje je prirodni ljekoviti činitelj. Naftalan ulje je žuta tekućina, posebnog mirisa. Primjenjuje se u obliku kupki u kadama u koje su bolesnici uronjeni do visine ramena, 12-14 minuta dnevno, pri temperaturi naftalan ulja 34°C-36°C ili premazivanjem cijele ili dijelova kože naftalan uljem ili naftalanskom kremom. Naftalanoterapija u bolesnika oboljelih od psorijaze djeluje protuupalno i regulira rast i razvoj stanica epidermisa. Primjena naftalanoterapije rezultira smanjenjem crvenila, infiltrata i ljusaka te dovodi do regresije kožnih promjena.

Naftalan ulje i krema

Jedinstveni naftalanski preparat bogat mineralima naftalanskog ulja koje smiruje nadraženu kožu i vlasište, potiče regeneraciju kože, popravlja njenu strukturu te olakšava i sprječava probleme kože. Čuva obrambeni mehanizam kože, a time i njezine funkcije, omekšava kožu i čini glatkijom  hrapavu kožu te podupire njezinu sposobnost obnavljanja. Preparat je naročito pogodan za osjetljivu, iziritiranu, oštećenu i crvenu kožu.

Naftalan proizvodi

Naftalan bolnica

Omladinska 23a

Omladinska 23a

10310 Ivanić-Grad

10310 Ivanić-Grad

01 28 34 561

01 283 4 555

01 28 34 561

01 28 81 478

info@ivalan-terme.hr

informacije.rezervacije@naftalan.hr

www.ivalan-terme.hr

www.naftalan.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti