Kako uspješno pobijediti prištiće i bore?

Kako uspješno pobijediti prištiće i bore?

Kako uspješno pobijediti prištiće i bore?
  • Objavljeno: Utorak, 11.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čak 20% odraslih osoba vodi konstantnu borbu s prištićima, iz čega možemo zaključiti da nisu samo adolescenti ti koji vode borbu s prištićima. Uzroci problema s prištićima mogu biti razni.

Također, druga najveća briga su bore. Bore su neizostavan dio starenja, ali kod nekih se one prije počnu stvarati. Novo istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da isti proizvodi mogu pomoći u oba problema.

Salicilna kiselina

Salicilna kiselina će pomoći kod uklanjanja mrtvih stanica kože tako da pore neće ostati začepljene. Začepljenost pora je vodeći uzrok prištića i akni, nakon toga slijedi premasna koža i bakterijske infekcije kože. Salicilna kiselina može pomoć i u svemu. Uklanjanjem mrtvih stanica kože ćete smanjiti rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja.

Vitamin A

Vitamin A stimulira proizvodnju kolagena, zbog čega koža izgleda čvršće i manje naborano. Dokazano je da vitamin A može smanjiti rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja. Zbog svojeg antioksidacijskog djelovanja je čest sastojak proizvoda za njegu kože. Na taj način se smanjuje razina slobodnih radikala i rizik od nastanka kronične upale koja može uzrokovati prištiće i akne.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti