Koliko smo svjesni neprimjetnog truda roditelja?

Koliko smo svjesni neprimjetnog truda roditelja?

Koliko smo svjesni neprimjetnog truda roditelja?
  • Objavljeno: Nedjelja, 08.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Roditeljstvo je ponekad jednostrano ulaganje, posebice kada su u pitanju adolescenti. Roditelji ulažu daleko više u tinejdžere nego što tinejdžeri ulažu u roditelje. Možda zato što je adolescencija intenzivno razdoblje života u kojem se trud roditelja uzima zdravo za gotovo i brzo se zaboravlja.

Roditelji čine mnoga dobra djela, trude se biti prepoznati u društvu i pripremaju nas za samostalni život. Obavljaju beskrajne i prolazne dnevne zadatke koje rijetko primjećujemo.

Odlaze na posao i rade kod kuće, a ipak uspijevaju odvojiti vrijeme da nas izvedu na pravi put i upozore na sve opasnosti na koje možemo naići. Troše i usmjeravaju svu energiju u zadovoljavanje naših potreba. Ispunjavaju sve naše želje i pokušavaju nam izaći u susret u teškim trenucima.

Roditelji koji žele sretnu djecu moraju slijediti ovih 5 pravila!

Uče nas hodati i govoriti, prate nas kroz školovanje i pomažu nam napisati domaću zadaću. Uz nas su kada smo bolesni, brišu nam nos i kuhaju domaću pileću juhu, iako su danas već dva puta pripremali ručak. Topli obrok nas dočeka svaki puta kada dođemo kući s posla ili iz škole. Opravdavaju naše izostanke i ispravljaju naše greške. To ne čine samo da bi nas zaštitili, nego nas žele usmjeriti kako idući put ne bismo pogriješili. Tješe nas kada nam je teško i vesele se našim pozitivnim iskustvima. Uvijek su tu za nas.

Čitaju nam knjige i slikovnice, voze nas na razne aktivnosti, slušaju naše priče, daju savjete i suosjećaju. Iako se ponekad ne slažemo u razmišljanjima, oni nam žele samo najbolje. Budite zahvalni na svemu što roditelji čine za vas i jasno im to dajte do znanja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti