Kurkuma ublažava simptome artritisa bolje od lijekova!

Kurkuma ublažava simptome artritisa bolje od lijekova!

Kurkuma ublažava simptome artritisa bolje od lijekova!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Artritis je kronično upalno stanje koje zahvaća zglobove. U većini slučajeva artritis nije izlječiv i jedino što oboljeloj osobi preostaje jest ublažavanje simptoma.

Kurkuma je jedan od najpopularnijih začina diljem svijeta koja ima pozitivan utjecaj na zdravlje, a najnovije istraživanje pokazuje da može pomoći u ublažavanju simptoma artritisa.

Znanstvenici iz Italije su proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 50 osoba koje boluju od osteoartritisa. Sudionici su u razdoblju od 3 mjeseca uzimali 8 grama suplementa kurkume dnevno. Rezultati istraživanja su pokazali da kurkuma ublažava kroničnu upalu u tijelu i na taj način ublažava simptome artritisa.

Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da kurkuma ima odlično protuupalno djelovanje. Prethodna istraživanja su pokazala da je glavni aktivni sastojak kurkume, kurkumin, taj koji kurkumi daje ljekovita svojstva.

Prethodna istraživanja su pokazala da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti, a pokazala se djelotvornom i u prevenciji različitih vrsta raka.

Kurkuma djeluje kao antikoagulans, zbog čega se ne bi smjela uzimati uz lijekove koji imaju antikoagulantske lijekove. Ako uzimate neke lijekove ili bolujete od bolesti bubrega i probavnog sustava, svakako se prije početka svakodnevne konzumacije kurkume posavjetujte s liječnikom.

Saznajte zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti