Započela je sezona mrkve – pripremite ove ukusne kolače!

Započela je sezona mrkve – pripremite ove ukusne kolače!

Započela je sezona mrkve – pripremite ove ukusne kolače!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da osobe koje redovito konzumiraju mrkve imaju manji rizik od nastanka različitih vrsta raka, naročito raka pluća i debelog crijeva. Mrkva štiti zdravlje očiju i smanjuje rizik od nastanka gubitka vida.

Mrkva je dobar izvor tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline i mangana, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K i kalija. Donosimo vam recepte za kolače od mrkve koji su zdravi, ukusni i jednostavni za pripremu.

Kolač od mrkve i oraha

Orasi su odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje smanjuju rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, srčanog i moždanog udara. Dobar su izvor bakra, a jako dobar izvor mangana.

Isprobajte recept za kolač od mrkve i oraha!

Kolač od mrkve i tikvica

Istraživanja su pokazala da tikvice smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti i raka debelog crijeva. Dobar su izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflacina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, kalija i mangana.

Isprobajte recept za kolač od mrkve i tikvica!

Kolač od mrkve i đumbira

Đumbir ima moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje. Dobar je izvor vitamina C, magnezija, kalija, bakra i mangana. Znanstvenici su ustanovili da osobe koje svakodnevno konzumiraju đumbir imaju manji rizik od nastanka srčanih bolesti, različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2 i pretilosti.

Isprobajte recept za kolač od mrkve i đumbira!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti