Maslac od kikirikija protiv raka dojke?

Maslac od kikirikija protiv raka dojke?

Maslac od kikirikija protiv raka dojke?
  • Objavljeno: Utorak, 01.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da maslac od kikirikija može pomoći u prevenciji raka dojke, naročito među djevojkama u pubertetu.

"Ovi rezultati potvrđuju da je maslac od kikirikija zdrav", izjavio je voditelj istraživanja dr. Graham Colditz i dodao kako "zaključili smo da maslac od kikirikija ima antikancerogena svojstva."

Znanstvenici su proučavali zdravlje 9039 djevojčica u razdoblju od 1996. do 2001. godine, ali i nekoliko godina poslije, kada su imale 18 do 30 godina.

Znanstvenici su dokazali da djevojke, koje su maslac od kikirikija jeli 2 puta tjedno, imaju za čak 39% manji rizik od nastanka raka dojke, u odnosu na djevojke koje nisu jele maslac od kikirikija.

Rezultati su pokazali da namirnice, kao što su soja, grah, kukuruz i mahune, također mogu smanjiti rizik od nastanak raka dojke, prenosi DailyMail.

Znanstvenici su također ustanovili da maslac od kikirikija smanjuje rizik od razvoja benignih bolesti dojke u dobi od 30 godina, a najčešće ih primjećujemo kao kvržice.

One su bezopasne, ali povećavaju rizik od nastanka raka dojke. Često se nalaze u obje dojke i mogu biti uzrokovane infekcijama, ozljedama ili lijekovima, kao što su kontracepcijske pilule.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti