Masna riba potiče zdravlje mozga

Masna riba potiče zdravlje mozga

Masna riba potiče zdravlje mozga
  • Objavljeno: Nedjelja, 25.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su otkrili da dvije porcije masne ribe tjedno može smanjiti rizik od nastanka moždanog udara, a tvrde kako riblji suplementi nemaju tako dobar učinak.

Britanski znanstvenici su promatrali zdravlje 800.000 ljudi na području 15 zemalja. Tijekom istraživanja je 34.817 osoba doživjelo moždani udar. Znanstvenici su u obzir uzeli i ostale životne navike poput pušenja, tjelovježbe i načina prehrane.

Sudionici, koji su masnu ribu jeli 2 puta tjedno, imali su za 6% manji rizik od nastanka moždanog udara, dok sudionici koji su uzimali riblje suplemente nisu imali smanjeni rizik od nastanka moždanog udara.

Istražite mitove i činjenice o ribi i ribljim proizvodima!

Prethodna istraživanja su pokazala da masna riba može zaštititi zdravlje srca i cjelokupnog kardiovaskularnog sustava.

Stručnjaci preporučuju da svaka osoba treba jesti 2 porcije od 140g masne ribe tjedno, a najbolji izbor su losos, sardine, haringa i skuša.

"Iz prethodnih istraživanja znamo da je konzumacija ribe odlična za cjelokupno zdravlje organizma", DailyMail prenosi izjavu dr. Petera Colemana, koji je dodao kako "ovo istraživanje pokazuje da masna riba može zaštititi i zdravlje mozga."

Saznajte kako prepoznati svježu ribu!

Iako se smanjenje rizika od 6% možda ne čini velikim, ali ono je značajno i ne može se zanemariti. Rizik još više možete smanjiti ako uvedete svakodnevnu tjelovježbu te zdravu i uravnoteženu prehranu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti