Manjak vitamina D potiče erektilnu disfunkciju

Manjak vitamina D potiče erektilnu disfunkciju

Manjak vitamina D potiče erektilnu disfunkciju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Italije otkriva da niska razina vitamina D može negativno utjecati na erekciju, prenosi Prevention.

U istraživanju su sudjelovala 143 muškarca koji su patili od erektilne disfunkcije, ali ne u istoj mjeri. Znanstvenici su proučavali njihove životne navike i mjerili razinu vitamina D u krvi. Kada su promatrali rezultate, došli su do zaključka da 50% sudionika pati od manjka vitamina D.

Saznajte kako povećati unos vitamina D!

Što su sudionici imali manju razinu vitamina D, to je erektilna disfunkcija bila veći problem. Muškarci s ozbiljnom erektilnom disfunkcijom su imali za čak 24% manje vitamina D, u odnosu na muškarce s blažim oblikom erektilne disfunkcije.

"Prethodna istraživanja su pokazala da je vitamin D ključan za održavanje niza tjelesnih procesa, a ovo istraživanje to potvrđuje", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Alessandra Barassi.

Vitamin D pospješuje funkcioniranje krvnih žila i cirkulaciju krvi, a samim time pozitivno djeluje i na erektilnu funkciju.

Provjerite koje vitamine ne unosite dovoljno!

Stručnjaci za muškarce, koji pate od manjka vitamina D, preporučuju da počnu uzimati suplemente, ali uz prethodno savjetovanje s liječnikom ili ljekarnikom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti