Mia Dimšić na obilježavanju Svjetskog dana Parkinsonove bolesti: Život nije siv - čak ni s Parkinsonom!

Mia Dimšić na obilježavanju Svjetskog dana Parkinsonove bolesti: Život nije siv - čak ni s Parkinsonom!

Mia Dimšić na obilježavanju Svjetskog dana Parkinsonove bolesti: Život nije siv - čak ni s Parkinsonom!
  • Objavljeno: Petak, 06.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Udruga Parkinson i mi i ove godine, šesti put za redom, obilježava Svjetski dan Parkinsonove bolesti u cilju podizanja svijestišire javnosti o ovoj progresivnoj neurološkoj bolesti od koje boluje više od 14.000 građana. Manifestacija se održava 11. travnja 2018. godine, od 11 do 13 na Trgu Petra Preradovića pod motom: Život nije siv - čak ni s Parkinsonom!

Posebna nam je čast u svečanom programu na Cvjetnom trgu najaviti našu mladu zvijezdu i višestruku dobitnicu Porina Miju Dimšić koja će manifestaciju podržati humanitarnim nastupom i pjesmom čiji je naziv posudio naš ovogodišnji moto: Život nije siv. Na važnosti fizičke aktivnosti oboljelih od Parkinsonove bolesti, posebno ping-ponga i plesa, ukazat će naši partneri iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza i plesači iz zagrebačkog plesnog studija Fredi. Program na Cvjetnom trgu vodit će poznati radijski glas i TV lice Miljenko Cvitković Minja.

Kao i ranijih godina naša će manifestacija započeti štandom na Cvjetnom trgu gdje će predstavnici Udruge građanima dijeliti crvene tulipane kao simbole borbe protiv Parkinsonove bolesti, a preko brošura i letaka informirati ih o samoj bolesti, metodama liječenja u Hrvatskoj, radu Udruge… Uz simbolične donacije članovi udruge će dijeliti torbe i bedževe sa zajedničkim EU logom Europske udruge za Parkinsinovu bolest.

Program obilježavanja Svjetskog dana Parkinsonove bolesti završit ćemo predavanjima i tribinom: nakon 13 sati na Kaptolu u prostorijama Tribine Grada Zagreba multidisciplinarni tim Udruge održat će niz edukativnih predavanja obiljelima i članovima njihovih obitelji.

Udruga Parkinson i mi koja okuplja više od 400 pacijenata osnovana je u svrhu unaprjeđenja života oboljelih od Parkinsonove bolesti. Kroz edukaciju, terapiju, savjetovanje i povezivanje s različitim stručnjacima oboljeli uče kako se lakše nositi s ovom bolešću u svakodnevnom životu te kako pomoći drugim oboljelima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti