Mladi gastroenterolozi dokazuju da se u Hrvatskoj može uspjeti

Mladi gastroenterolozi dokazuju da se u Hrvatskoj može uspjeti

Mladi gastroenterolozi dokazuju da se u Hrvatskoj može uspjeti
  • Objavljeno: Petak, 07.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kako bi pokazali da se i u Hrvatskoj može uspjeti, mladi gastroenterolozi i mlade medicinske sestre organizirali su u Zagrebu prvu Europsku konferenciju mladih gastroenterologa i prvu Hrvatska konferencija mladih medicinskih sestara u gastroenterologiji i srodnim strukama. Na konferenciji, koja je svečano otvorena u petak u hotelu Sheraton i trajat će do 9. prosinca 2018., sudionici će imati priliku usavršiti praktične vještine, naučiti više o novim metodama liječenja te razmijeniti svoja vlastita iskustva. Riječ je o prvom takvom događaju u Hrvatskoj i Europi uopće.

Organizatori konferencije, mladi gastroenterolozi iz hrvatskih bolničkih centara i općih bolnica, ovom su prigodom okupili više od 500 mladih gastroenterologa i medicinskih sestara iz čak 39 zemalja Europe i svijeta. Sudionici, osim prilike za upoznavanje, imaju i priliku za dodatnu edukaciju iz područja hepatologije i transplantacije jetre, upalnih bolesti crijeva, crijevne mikrobiote, funkcionalnih poremećaja probavnog sustava, kliničke nutricije i tumora probavnog sustava.

Istina ili mit? Otkrivamo koje su najčešće zablude o prehrani

„Budući da se zadnjih godina bilježi porast broja mladih liječnika i medicinskih sestara koji odlaze izvan granica Hrvatske, ovom konferencijom želimo pokazati da se i u Hrvatskoj mogu pokretati i realizirati ovakvi veliki projekti. Naš tim vjeruje da je ključ uspjeha upravo podjela posla i želja za radom i napredovanjem, kako unutar naših bolnica, tako i između naših bolnica u Hrvatskoj.“, istaknula je dr. Ivana Mikolašević, predsjednica Organizacijskog odbora prilikom svečanog otvorenja konferencije u petak u Zagrebu. Također je izrazila želju da ovaj projekt potakne razvoj svijesti mladih ljudi da se jedino timskim radom i zajedništvom mogu postići rezultati dostojni uzornih razvijenih znanstvenih institucija i zdravstvenih sustava.

„Ponosan sam kao Hrvat, član Vlade i bivši predsjednik Hrvatskog gastroenterološkog društva na ovu konferenciju i naše mlade stručnjake koji su ju organizirali. Ona šalje poruku da je Hrvatska zauzela značajno mjesto po pitanju gastroenterologije, što dokazuje i više od 500 uzvanika koji na njoj sudjeluju“, rekao je Milan Kujundžić, ministar zdravstva koji je sudjelovao na otvorenju konferencije.

Ovo je najčešće dijagnosticirani problem probavnog trakta

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba, Sveučilišta u Rijeci i Zagrebu te Medicinskih fakulteta u Rijeci, Zagrebu i Splitu, Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci i Hrvatskog liječničkog zbora.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti